Klaric (sd) och det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna

Sverigedemokraten Dragan Klaric fortsätter beröra min person. Nu tror han sig veta att jag vid mitt författande av mitt blogginlägg rörande Klarics förhållningsätt till andra folk först var ledsen och sedan ilsken. Självklart stämmer inte detta, snarare finner jag det roande att bemöta undermåliga blogginlägg. Särskilt när författaren till sådana säger sig veta vad intelligens är för något för att i samma blogginlägg använda sig av en debattnivå som långt ifrån kan betecknas som intelligent.

”Martin Tunström den ständigt unge SSU:are blev ledsen när den stora stygga Dragan nämnde honom som mytomanens sidekick. Tunström bygger upp sin ilska genom att kasta ur sig stora ord som främlingsfientlighet[…]” (Källa: Dragans SD blogg, Martin Tunström SSU Helsingborg vet var skåpet ska stå…, 080425.)

Eftersom Klaric åkerkommer till min ålder och medlemskap i SSU så kan jag upplysningsvis påpeka för Klaric att den optimala åldern, enligt stadgarna, för medlemskap i SSU är från 13 till 30. (Självklart kan man vara äldre om man så vill) Hela medlemskåren för S-studenter är anslutna till SSU. Ordförande för SSU, Jytte Guteland, är tjugoåtta år, och studerar man de övriga i förbundsstyrelsen så finner man ett flertal förbundsledamöter som har en högre ålder än mig själv. Studerar man ett flertal framträdande medlemmar i ungdomsförbundet för Klarics parti så ligger åldern där i tjugoårsåldern. I övrigt kan påpekas att jag är aktiv i Socialdemokraterna och detta eftersom jag är vice ordförande i Tågaborgs S-föreningen och företräder socialdemokraterna i Helsingborgs kommunfullmäktige och AB Helsingborgshem i egenskap av ersättare respektive suppleant där. Men jag kommer till Klaric förtret fortsätta kämpa för socialdemokratisk politik i SSU ett tag till.

”Nej självklart Martin så har de inga problem när de är socialdemokrater, varför skulle de ha problem med det? Är det något fel på socialdemokraterna? Jag har också serbiska, bosniska, slovenska o.s.v. vänner och vi har inga problem mellan oss. Men om du hade använt ditt eget huvud istället för att ta åt dig av mytomanens skitsnack hade du också förstått att man inte säger serb till en kroat och vice versa.” (Källa: Ibid.)

I övrigt noterar jag att Klaric medvetet väljer att missförstå mig. Självklart avsåg jag att de flertalet partikamrater mig som har sin bakgrund på balkan inte har några problem sinsemellan pga. deras bakgrund i respektive region inom det f.d. Jugoslavien. Dock verkar Klaric ha problem med andra folk från balkan, och då serber. Varför skulle han annars känna sig kränkt i att bli kallad serb? Självklart är jag väl medveten, i och med mitt historiska intresse, om de etniska konflikter som härjat på balkan mellan de olika folken där i omgångar. Så väl under andra världskriget som under 90-talet. Jag har även sett de horribla bilderna och videoklippen på offren för dessa konflikter. Men detta ger inte Klaric rätt att generalisera hela det serbiska folket som han faktiskt måste göra för att denna skall känna sig kränkt över att bli kallas serb. Om någon kallat Klaric för brottsling hade jag självklart förstått att denna skulle ha blivit upprörd, då brottslingar de facto begår brott. Men långt ifrån en majoritet av det serbiska folket är mördare, våldtäcktsmän eller några hemska människor. Därför finns det ingen anledning att känna sig kränkt över att bli kallad serb, om man nu inte är främlingsfientlig.

”Man kallar heller inte kroater för ustasje. Men du kanske håller med mytomanen att kroater är ustasje och serber cetnici? Martin det skulle vara som att kalla en svensk med tyskt ursprung för nazist! Är det OK att göra så Martin? Börjar bli lite Anna Sjödin över Martin Tunström!” (Källa: Ibid.)

Sedan har jag inte på något sätt hållit med Funebo i dennes uttalande rörande Ustasja. Där med ställer jag mig frågande till hur det ”bli[r] lite Anna Sjödin över” min person? En annan sak att beröra är Klaric påstående om att jag på något sätt sagt att Klaric i egenskap invandrare inte skulle kunna bli diskriminerad i Sverige. Självklart kan han bli det. Men det innebär inte att Funebos uttalande att Klaric språkliga begåvning skulle ligga på SFI-nivå är frågan om rasism.

Således: Heja Dragan!

Relaterat blogginlägg:
Dragan Klaric (sd) förhållningsätt till andra folk?

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , , , ,

4 comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.