Nationaldemokratiska kopplingar till nazism

info1401

Tryck här för att se bilden i större format.

Igår blev jag av någon anledning uppringd av Nationell Idag, partiorgan för Nationaldemokraterna. Personen bakom luren presenterade tidskriften som veckotidning som var kritisk till invandringen. Att nationaldemokraterna stod bakom tidskriften berördes först när jag själv nämnde det. Men någon presentation av partiet gavs inte och försäljaren valde  att fortsätta berätta om tidningen och då med att peka på att man från tidningen sida bl.a. ställde sig negativ till den av regeringen förändrade lagstiftningen när det gäller arbetskraftsinvandringen. Han nämnde en rad siffror, bl.a. hur många arbeten som fanns att tillgå och den befarade arbetskraftsinvandringen. Jag nämnde då att farhågorna om “social turism” kom på skam. Jag avböjde en prenumeration med hänvisningen att jag var SSU:are och socialdemokrat.

Visserligen skulle man kunna hänvisa till devisen om “att du skall känna din fiende” för ta en prenumeration, men jag såg ingen anledning till underlätta nationaldemokraternas mål om att erhålla presstöd för Nationell Idag.

Intressant i sammanhanget är att Nationaldemokraterna, för erhålla så många prenumeranter för tidningen som möjligt, väljer att annonsera på hemsidan för det nazistiska nyhetsmediet info14. Man har till och med skräddarsytt en banner för det ändamålet. Detta är samma medium som menar att Adolf Hitler gav ”folket hoppet, livsglädjen och maten tillbaka genom ett maktövertagande” under rubriken ”Hitler lyckades där andra misslyckas”. Mediet ses också av Säkerhetspolisen som en del av vit makt-miljön, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att siffrorna i info14 avser de s.k. fjorton orden, dvs. ”We must secure the existence of our people and a future for white children” som myntades av rasisten och antisemiten David Lane.

Andra skriver intressant om: , , , , , ,

3 comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.