Antisemitism

Antisemitism

“Du ska passa dig jävligt noga. Du kommer inte att leva så många dagar till […] vi ska bränna dig, ditt jävla judesvin.. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig, Hagge! Vi vet att du heter Harry Johansson och var du bor också. Vi ska komma och döda dig.”
– Anders Klarström i ett telefonsamtal 1984 till den folkkäre tv-profilen Hagge Geigert. Anders Klarström var under telefonsamtalet medlem av Nordiska Rikspartiets (NRP) s.k. Riksaktionsgrupp (RAG). Klarström blev sedermera Sverigedemokraternas första partiledare.
Källa: Utskrift av telefonsamtal till Hagge Geigert, Förundersökningsprotokoll, Göteborgs Polisdistrikt, Dnr K 12585/84, bilaga 3, sid 1.

”Där satt i höga positioner mestadels judar och halvjudar som utplånade det Rysska folket, dom rev ner kyrkor plågade kvinnor och barn, skall man sedan tycka synd om judarna, jag bara undrar?”
– Göran Hagberg, då Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Kristinehamn i ett brev till kulturdepartementet, mars 2002.
Källa: Expo.se, SD-politiker spred antisemitism, av Daniel Olsson och Daniel Poohl. 031106. Se de inscannade breven på Expos hemsida: 1 och 2.

”Judar och muslimer dom slaktar djur på omänskliga sätt. Så de lider väldigt mycket. Vi har inte så mycket judar i Växjö, tack och lov, fast vi har gott om muslimer.”
– Samuel Älgemalm, ledamot i Växjö kommunfullmäktige för sverigedemokraterna, om sin motion om halalslaktat kött.
Källa: Växjö kommuns inspelning av kommunfullmäktiges sammanträde den 15 april 2008.
se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.