Historierelativism

Historierelativism
”Definitivt! Stalin och Hitler skulle ha varit otroligt avundsjuka på den svenska propagandaapparaten.”
– Sverigedemokraten Kenneth Sandberg om varför svenska väljare röstar på riksdagspartierna och inte på Sverigedemokraterna.
Källa: Dagens Nyheter, ”I Sveriges namn”, 020928.

”NRP var faktiskt inte så jätterasistiskt, inte alls så extremt som många tror. Vi talade om att alla européer hörde ihop och tyckte även att man kan umgås och vara vänner med hela världen.”
– Reine Wikström, då nyvald ordförande för Sverigedemokraterna i Mölndal, om det öppet nazistiska Nordiska Rikspartiet (NRP). Reine Wikström var själv medlem i Nordiska Rikspartiet (NRP).
Källa: Mölndalsposten, ”Exnazist ska leda Sverigedemokraterna”, 050302.

”Situationen i Sverige har kusliga likheter med 1930-talets Tyskland där nazisterna inrättade terrororganisationen SS för att eliminera all opposition.”
– Kenneth Sandberg, tidigare ledamot i Sverigedemokraterna partistyrelse, i partiorganet ”SD-Kuriren”.
Källa: SD-Kuriren nr 64, Demokrativärnande sossar?, juni 2005. (s. 6)

”Under andra världskriget kröp de svenska riksdagspartierna för nazisterna och lät dem transportera trupper och materiel genom landet och bidrog därigenom till förintelse och död. Historien återupprepar sig sägs det. Nu kryper de svenska riksdagspartierna för islamisterna och deras krav på vårt eget samhälle och hur vi skall leva.”
– Björn Söder, partisekreterare, om utrikesminister Laila Freidvalds (s) och oppositionsledaren Fredrik Reinfeldt (m).
Källa: Björn Söders blogg, I samma spår som sina föregångare, 060209.

”Agerandet från fackförbunden i Värmland påminner om nazisternas agerande i Tyskland under 30- och 40-talen, där judiska butiker bojkottades och fick sina butiker märkta med en judestjärna. Kanske vill facken i Sverige att alla hotell som upplåter lokaler åt Sverigedemokraternas årsmöten skall märkas med en viss stjärna? Eller varför inte märka alla hotell som låter sverigedemokrater övernatta?”
– Björn Söder, partisekreterare, om beslutet från Handelsanställdas förbund i Värmland om att bojkotta det hotell som Sverigedemokraterna bokade för sitt riksårsmöte 2008.
Källa: Björn Söders blogg,
”Facken agerar på samma sätt som nazisterna”, 080319.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.