Övrigt

”Ha vårdad klädsel och ett nyktert uppträdande.”
– SD-kurirens uppmaning till sin läsare för ett deltagande vid sverigedemokraternas demonstrationen den 7 september 1991.
Källa: SD-Kuriren nr 14, Medborgarmarsch & Stormöte i Stockholm, 1991. (s. 6) 

”Det är som jag säger, människor får komma. Och dom får ställa upp på våra värderingar och våra synsätt. Då är de välkomna.”
– Anders Klarström, partiledaren mellan 1992 – 1995, på frågan om det är passande att aktivister från det nationalsocialitiska nätverket Vitt Ariskt Motstånd (VAM) får delta i partiets demonstrationståg.

”Att få samtala med Jean-Marie Le Pen är nog det största jag har varit med om i mitt liv hittills. Jag minns inte ens något av samtalet, så tagen av stundens allvar var jag.”
– Jimmy Windeskog, då ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom (SDU), om sin träff med Front Nationals partiledare Jean-Marie Le Pen .
Källa: Sverigedemokraterna – Den nationella rörelsen (2001), av Stieg Larsson och Mikael Ekman. Utgiven av Ordfront förlag. Originalkälla: Intervju med Jimmy Windeskog i Demokraten, juli-sep 2000.

”Nu står det klart att Fredrik Federley, ordförande i Centerpartiets Ungdomsförbund, trots givet löfte, inte vågar debattera med Sverigedemokraterna. Han har därmed hamnat i samma föga ärofyllda grupp, alltså demokratins dödgrävare, tillsammans med Tove Lifvendal (m) och Lars Leijonborg (fp).”
– Sten Andersson, fullmäktigeledamot i Malmö för Sverigedemokraterna, om dåvarande CUF-ordförande Fredrick Federley.
Källa: SD-Kuriren nr 66, Demokratins dödgrävare, 2005. (s. 4)

”Det är egentligen föga förvånande att vi dag har en stor mängd människor i landet som är terrorister, grova brottslingar, narkotikalangare och banditer. Våra inhemska politiker är ju av samma sort.”
– Margareta Sandstedt, vice ordförande SD Gävle.
Källa: Arbetarbladet, ”Bidrag, beroende och banditer”, 060826.

”Man ska ljuga så det låter sannolikt.”
– Mats Thuresson, kommunfullmäktigeledamot i Simrishamn för Sverigedemokraterna, om att han påstått att en miljon muslimer går på bidrag i Sverige. Det bor inte en miljon muslimer i Sverige.
Källa: Dagens Nyheter, ”Man ska ljuga så att det låter sannolikt” , 060923.

”Samtidigt som Klarström ville göra partiet respektabelt och rumsrent så hade man inte råd att förlora de mer extrema medlemmarna.”
– Robert Bodström, tidigare ledamot i Sverigedemokratisk Ungdom:s (SDU) styrelse, i en rapport vid sina studier vid Örebro Universitet vårterminen 2005.
Källa: Sverigedemokraterna och rasism (2005), av Robert Bodström. Utgiven av Örebro Universitet.

”Jag tycker det är en intressant tanke därför det kan vara ett ytterligare incitament att t.ex. ytterligare hålla efter sina barn så att dom inte begår brott.”
– Jimmie Åkesson, ordförande för Sverigedemokraterna, på frågan om en hel familj som söker asyl skall utvisas om en familjemedlem begår ett mindre brott som snatteri.
Källa: TV8 Sverige i Fokus, Sverigedemokraterna i Fokus, 070304:

”Hoppas dom dör de jävlarna”
– Reaktion från Rolf Jönsson, ledamot i Mörbylångas kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och ordförande för SD Mörbylånga, på att alla partier i kommunfullmäktige lämnat in en gemensam motion där Sverigedemokraterna inte fått vara med.
Källa: Ölandsbladet, Politker angriper motståndare: ”Hoppas dom dör de jävlarna”, 080202.

”Jag tycker inte den frågan är relevant i sammanhanget.”
– Björn Söders svar på att Sverigedemokraterna i Region Skåne under 2007 saknade politiska program för sjukvården samtidigt som Sverigedemokraterna kvitterar ut 5 – 6 miljoner kronor i partistöd.
Källa: SVT Sydnytt, Sd ännu utan sjukvårdspolitik, 070418.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.