Relationen till media

Relationen till media:

“Lik senfödda ättlingar av släkten dracula , försöker svensk media i lönndom, medelst t.ex. ensidig och propagandistiskt vinklade TV-program, styrda nyhetssnuttar och osakliga artiklar, att söva ned, förgifta och suga kraften ur all opinion mot massinvandringen.”
– skribenten “C Douglas” i Sverige-Kuriren.
Källa: Sverige-Kuriren, Massmedia – vår tids “dracula”, nr 13, maj 1991.

”Sedan kan jag ju säga det att det är dels är det av kostnadskäl som vi inte vill ha annonser i Hd och sedan är det så att Hd rapporterar om kommunfullmäktige, men många gånger så rapporterar de inte något om sverigedemokraterna så det är inte så konstigt att vi kanske har ett horn vid sidan om dom.”

– Kaarina Andersson, ledamot i Helsingborgs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, om varför SD Helsingborg inte vill att Helsingborgs kommunfullmäktige skall annonsera i stadens enda dagstidning Helsingborgs Dagblad (HD).
Källa: Helsingborgs stads ljudinspelning av kommunfullmäktiges sammanträde den 22 november 2006 vid dagordningspunkt 6.

”Varför inte annonsera i hela Sveriges medier i så fall? Någon kan känna sig trampad på tårna?”
– Björn Söder, ledamot i Helsingborgs kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, om varför SD Helsingborg inte vill att Helsingborgs kommunfullmäktige skall annonsera i stadens enda dagstidning Helsingborgs Dagblad (HD).
Källa: Helsingborgs stads ljudinspelning av kommunfullmäktiges sammanträde den 22 november 2006 vid dagordningspunkt 6.

”Helsingborgs Dagblad (HD) ska få en ny chefredaktör. Den tidigare chefredaktören Eskil Jönsson blev entledigad, vilket kändes som en välsignelse för alla sverigedemokrater.”
– Jens Leandersson, ledamot i Klippans kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.
Källa: SD-Kuriren nr 71, Nya kläder men samma tryne, av Jens Leandersson, 2007. (s. 5)

”Det tycks som om HD har hittat en chefredaktör som passar perfekt för uppdraget; ingen ryggrad, ingen hjärna, men med näsa som vet vart vinden blåser. Med andra ord kvittar det med vad de klär sig i på HD; trynet sticker fram ändå.”
– Jens Leandersson, ledamot i Klippans kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna, om den då på Helsingborgs Dagblad (HD) nytillträdde chefredaktören Lars Johansson.
Källa: SD-Kuriren nr 71, Nya kläder men samma tryne, av Jens Leandersson, 2007. (s. 5)

”Ärligt talat vet jag inte om Annette Kullenberg är ironisk när hon skriver detta. Kanske fick hon bara ett infall efter ett par glas vin för mycket hemma på sin kammare och brydde sig inte om att läsa igenom det hon skrivit innan hon klickade på sändrutan.”
– Tommy Hansson, chefsredaktör för SD-Kuriren, om en kulturartikel författad av journalisten Annette Kullenberg.
Källa: SD-Kuriren nr 84, Nu laddar vi batterierna inför stundande valrörelse!, 2009. (s. 2)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.