Dragan Klaric (sd) förhållningsätt till andra folk?

Noterar att SD-bloggaren Dragan Klaric fäst uppmärksamhet vid att jag skriver kommentarer på Tommy Funebos blogg. Något jag knappast är ensam om då ett flertal partikamrater till Klaric också skriver där, t.ex. Patrik Ohlsson, ordförande för SD Ängelholm, och Robert Boström, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Örebrolandstinget. Men för att återgå till mig själv så verkar inte Dragan gilla mina kommentarer på Funebos blogg då denna känner sig tvungen att påpeka min ålder och att jag är med i SSU och underförstått mena att jag är för gammal för SSU. Knappast någon hög nivå på debattnivån från Klaric sida, likväl vågar sig Dragan på att använda ordet ”intelligens” i sitt resonerade. Således humor på högsta nivå.

”Men ser man till det kliental som hänger ut på denna mytomans blogg så kan man finna den 25-årige SSU ledamoten Martin Tunström från Helsingborg. När blir man riktigt stor sosse Martin? När man är 50? Men på de kommentarer denna Tunström fäller på mytomanens blogg så kan man förstå att Tunström är sosse. Någon större intelligens behövs inte för att man ska få vara med i SSU.” (Källa: Dragans SD Blogg, ”Mytomanen från Uppsala! Ni vet vem jag menar, eller hur?”, 080424)

Mer intressant är det dock att Klaric anser att det för honom är förolämpande att bli kallad serb av Tommy Funebo, förklaringen är att Klaric är kroat. Frågan man kan ställa sig till ett sådant förhållningsätt till andra folk är om inte Klaric hamnat helt rätt i svensk inrikespolitik? Nämligen i det främlingsfientliga Sverigedemokraterna. För uppenbart är det ju något fel på serber enligt Dragan eftersom han ser det som en förolämpning att bli kallad serb? Själv har jag en god vän som är serb och finner inga som helst problem. Jag har även vänner som kommer från andra delar av balkan. Gemensamt för de här vännerna är att de alla är partikamrater till mig och till varandra och knappast har något problem sinsemellan.

”I detta inlägg som kan läsas om ni klickar på bilden för en förstoring säger mytomanen att jag är serb. Vilket är extremt kränkande om man är Kroat som jag är.”  (Källa: ibid.)

Andra skriver intressant om: , , , , , , ,

10 comments

 1. Att sedan hänga upp sig på att Dragan tillhör folkgruppen Kroat i Sverige samtidigt som han sympatiserar med Sverigedemokraterna är, i samma veva som man hela tiden påpekar hans ursprung är faktiskt rasism enligt er multikultirasister. Är du Martin en Norrbottning per automatik om du flyttar till Luleå? Är en Same per automatik Skåning om han flyttar till Helsingborg? Ja kanske …du och din vän Funebo anser ju mig vara en Zigenare trots att jag tillhör till 50% Svensk resandefolk. Jag ska ju även ej få använda mig utav Svensk sjukvård trots att 25% utav min släkt är bördig till Folkungaätten, 25% tvättäkta Skåning och 50% resandefamilj ur släkten tillbaka till 1500 talets början. Jag får väl uttnyttja gratis sjukvård när jag besöker Skåne i sommar då som illegal här i landet, trots att jag förmodligen har betalt mer skatt än vad du och din vän Funebo inkluderat era föräldrar gjort tillsammans genom mitt företag.

 2. Jag bryr mig inte om Klaric anser sig vara svensk eller kroat, dock anser jag det är intressant att han tycker det är förolämpande att bli kallad serb.

  Jorma, jag har aldrig sagt att du är zigenare.

  Är du sedan i behov av akut vård, och besöker ditt gamla hemlän, så har du nog möjlighet att få vård.

 3. Självklart har du inte sagt det Martin! Men du kommer väl ihåg påminnelsen du och Funebo gav mig om det sk ”tattarupproret” i Jönköping? Det var väl en påminnelse åt mig att vi med resandeblod i våra vener är tjyvar som Sossarnas väljarskara ibland dåtida rashygienister tog hand om eller hur? Skulle du gjort likadant om jag voe Jude med en påminnelse om att Hitler minsann tog hand om dessa enligt samma dåtida rashygienska tänkande?

  Nej jag är inte i behov utav akut vård och regionsbeslutet gäller inte heller enbart vård utav illegala vid ”akut” behov! Det gäller vid ALLA medicinska behov, har jag fel så hänvisa till källa då även jag ej vet till 100% hur dom resonerat i sitt beslut. Visst är det konstigt Martin? Jag SKALL ju veta hur det ligger till…jag är ju Sten Andersson eller Mattias Karlsson enligt din vän Funebo! Eller kanske inte…jag är ju även HA medlem, Jorma82 på flashback, Tobias Struck, Greger Rutgersson på Kristnatbloggen, tatuerare i Boden… en tung kriminell okänd Amerikan….eller var jag nu den där kriminelle typen som hade åkt dit för sexövergrepp och rån i Kiruna? Vem är jag Martin…hjälp mig och din vän Funebo att reda ut detta. Jag börjar få hybris och tveksamma tankar om min identitet 🙂

 4. Klart vi påminner dig om något sådant då du är med i ett parti som gärna pekar ut invandrares kriminalitet. Idag är det invandrare, igår var det resande/romer. Kanske du erhållit en tankeställare, eftersom du säger dig vara resande till femtio procent, och slutat sympatisera för ett parti som agerar på samma sätt som media agerade då, dock verkar inte så vara fallet. Poängen för mig var således inte att peka ut resande/romer som kriminella.

  Sedan uppmanar jag dig återigen att läsa på rörande rashygien, rekommenderade litteratur och sidor i ämnet:

  – Oönskade i folkhemmet. Rashygien och sterilisering i Sverige avGunnar Broberg och Mattias Tydén. Gidlunds.
  – Rashygienen i Sverige, Folkvett nr 1/1992.

  ”I det allmänna medvetandet är begreppet rashygien idag mycket nära förknippat med nazismen och dess rasförföljelser. Det är därför lätt hänt att man låter denna association prägla bilden av rashygienens historia. Denna grundliga studie av den svenska rashygienen visar att man då skapar sig en förenklad och delvis rent felaktig bild av det verkliga skeendet. […] Från 1930-talet och framåt var flertalet av de tongivande rasbiologerna i Sverige inte rasister. (Dahlberg var öppet antirasistisk.) Det var alltså inte ”uppblandning med främmande raser” som de fruktade, utan andra inflytanden på arvsmassan som de ansåg negativa. De personer som ansågs bära den dåliga arvsmassan skulle steriliseras. Motivet för detta ingrepp var således inte tillhörighet till en viss ”ras”, utan andra former av påstådd ”undermålighet”. I ett idéhistoriskt perspektiv är detta en viktig skillnad (även om den nog inte var särskilt betydelsefull för dem som drabbades).”
  http://www.vof.se/folkvett/19921rashygienen-i-sverige

  Ta tex. en av de av dig förhatliga Myrdalarna, nämligen Gunnar Myrdal som b.la. författade ”An American Dilemma” (del 1-2, 1944):

  ”År 1938 påbörjade han sedan en omfattande studie om de svartas situation i USA med hjälp av Carnegie Institution of Washington. Boken ”An American Dilemma”, 1944 – Myrdals kanske mest betydelsefulla – blev ett klassiskt verk om rasrelationerna och kom att spela roll i den amerikanska debatten. Han analyserade där den rasistiska praktiken i USA som han menade stod i konflikt med ”The American Creed” – den amerikanska ”trosbekännelsen” – idealen om frihet, jämlikhet och rättvisa inför lagen. Detta var det ”amerikanska dilemmat” som, menade Myrdal, ytterst var av moralisk karaktär.” […] Under andra världskriget återvände Myrdal från sin forskning i USA till Sverige på grund av det tilltagande hotet från nazi-Tyskland. Han verkade utan framgång för bildandet av en svensk motståndrörelse i händelse av tysk ockupation. Han förspråkade också allmänt en mer anti-nazistisk svensk hållning.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Gunnar_Myrdal

  Jag är liksom du dåligt insatt ifall du är berättigad ”normal” vård. Men det är inte konstigt att du skall söka vård i ditt eget landsting eftersom du är boende där, precis som papperslösa bor i Skåne.

 5. Åhåååneej Martin, när du och din vän Funebo tog upp detta så var det inte enbart riktat åt mig för mitt ursprung,det var riktat mot alla…åtminstone från Funebos sida. När det gäller Funebo så stod han ofta och plädderade sitt hat emot ”tattare” och ”zigenare” under SD tiden internt. Faktiskt var det enbart han som så gjorde, och något medhåll fick han inte.

  Så dom du kallar för ”papperslösa”, dvs dom illegalt vistandes i detta landet skulle vara skrivna och därmed boendes i Skåne!? Enbart floskler Martin, kom med nåt bättre, eller kan du inte stå för att ni gemensamt med do övriga multikulipartierna, har infört en enormt stor extra kostnad för Skånes sjukvård som gick back förra året med 604.7 miljoner? Är detta nysvenskt skatteplågeri eller är det enbart lokalt? Säg mig Martin, hur ska ni finansiera detta? Prata gärna om subtionerad akutvård när du förklarar:)

  Martin, menar du att jag är medlem i partiet? Sedan när då?

 6. Jag vet vad jag avsåg rörande resandefolken och Jönköping, och det var att rikta udden mot dig och peka på det som jag skrev i min föregående kommentar här ovan. I övrigt får du förra ditt personliga korståg mot Funebo på din egen blogg.

  När de sedan gäller de s.k. papperslösa så bor de faktiskt i Skåne, även om de sedan inte är skrivna här. Du kanske känner till det där med kartan och verkligheten? I övrigt får jag peka på Västra Götaland som också har beslutat om samma reform, men också på Socialdemokraternas kritik på hur budgeten för Region Skåne utformats.

  ”Den vårdturism från andra delar av Sverige och Europa som Sverigedemokraterna målar upp som ett överhängande hot har i andra län inte blivit verklighet (t.ex. Västa Götaland som fattade ett liknande beslut 2006).”
  http://theresemagnusson.wordpress.com/2008/04/24/vard-i-forsta-hand/

 7. Helt rätt Martin, jag är endast väljare och sympatisör. Men mitt erbjudande står kvar för sommaren, därefter har du ju möjlighet att kurera T.Fs Hjärnspöken om min identitet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.