Förnyat förtroende i min SSU-kommun

© Martin Tunström. Gustaf Wiklund, Grön Ungdoms starke man i Helsingborg.

I lördags fick jag förnyat förtroende att fortsätta som ledamot i SSU Helsingborg. Då hade nämligen SSU Helsingborg sitt årsmöte. Förnyat förtroende fick också Natasa Mirosavic som ordförande. Några nya namn kom också in i styrelsen, bl.a. Angelica Johansson som är fackligt engagerad och som vid det konstituerande styrelsemötet fick det fackliga som ansvarsområde inom styrelsen. Jag själv fick tillbaka mitt gamla ansvarsområde som press- och medieansvarig, något som jag också trivs bäst med. Lite genomslag fick vi också i media i form av en kort notis på sidan tre i gratistidningen Xtra! Helsingborg. Även om notisen var kort så uppvägs det av många av stadens ungdomar läser tidningen och att notisen hamnande längst fram i tidningen väl synligt.

”SSU i Helsingborg har valt ny ledning. Natasa Mirosavic fick nytt förtroende som ordförande av årsmötet. På kassörsposten sitter numera Isabell Tullgren. Årsmötet antog också ett politiskt handlingsprogram som bland annat innehåller krav på avgiftsfri skolmat och fler billigare hyresrätter.”  (xtra!)

Samma dag hade också Hyresgästföreningen arrangemang på Mäster Palms plats mot den av regeringen framtagna utredningen om hyresrättens framtid. Enligt hyresgästförningen skulle förslagen som presenteras i utredningen innebära kraftigt höjda hyror. Många helsingborgare var på plats och visade bl.a. genom att signera ett jättelikt vykort sin avsky inför detta. Själv var jag en av dem som skrev på. (Fick låna en penna av Miljöpartisten Gustaf Wiklund) Inne i ett stort tält hölls också korta tal något som fick gott gensvar bland de besökande bl.a. i form av att folk i protest fällde upp sina paraplyer som man erhållit från Hyresgästföreningen.

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , ,

11 comments

  1. Hyresrätten är så bra. Den leder tillstagnation på bostadsmarknaden och för höga priser på oattraktiva områden kontra för låga på attraktiva. Skitbra Martin. Inse fakta du borde tänka lite mer än skägget räcker

  2. Robert,

    Du kanske är snarare är du som borde tänka längre än vad skägget växer med tanke på ditt påstående att hyresrätten skulle leda till stagnation på bostadsmarknaden och de övriga påståendena från din sida. Men det är klart, det är inte regleringen på bostadsmarknaden du avser och inte hyreslägenheten? Hoho…

  3. Precis som jag skrev i en kommentar till den av mig författade bloggartikeln med rubriken ”Jan Milld en del av Nationaldemokraterna?” kommer jag inte acceptera ytterligare oförskämdheter från din sida. Dina kommentarer skall även innehåll någon typ av argument. Jag vet att du kan om du bara försöker. Tills nu har du bara visat att du kan vara oförskämd vilket faktiskt säger någonting om dig.

  4. Läser du dåligt? Jag talar om att du skall hålla dig ifrån personangrepp mot min person och att du skall försöka argumentera för din sak. Jag har inte sagt att Milld är med i Nationaldemokraterna. (Om du noterar så var det en fråga i min rubrik) Gör om, gör rätt.

  5. Gör rätt är något du borde försöka! Helsningbors säger upp avtal med Migrationsverket vad anser du om detta? När Skåne går på knäna liksom Södertälje vad ska göras? Du kan ta dina bajskletande polare och skämmas!

  6. Eh? Skall jag göra rätt? Det var du som sa att jag hade påstått att Milld skulle vara Nationaldemokrat. Vad jag anser om att Helsingborg säger upp flyktingsavtalet? Jag anser att det är en markering mot regeringen att det behövs komma till stånd en förändring av flyktingmottagandet. Att fler kommuner än Landskrona, Södertälje, Malmö, Helsingborg. Göteborg m.fl. måste ta sitt solidariska ansvar. Men nu handlar inte mitt blogginlägg om detta, och vad gäller ”bajskletande polare” så förstår jag inte vad det har men debatten att göra? Så återigen, gör om gör rätt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.