Dragan Klaric (sd) och invandrarfientlighet

Som förväntat reagerade sverigedemokraten Dragan Klaric på mitt senaste blogginlägg där jag citerade dennes uttalande rörande demonstranterna vid Hotell Gustav Fröding utanför Karlstad där Sverigedemokraterna hade sitt riksårsmöte. Att Klaric därtill även skulle tillgripa hårda ord gör inte mig alls förvånad, det var även som förväntat. Saknar man argument måste man göra så. Likväl kan jag inte låta bli att beröra en rad påståenden som Klaric för fram. Först och främst skulle man enligt Klaric “inte vara riktigt frisk där uppe” om man “hänger” på Funebos blogg. Studerar man vilka som kommer med återkommande kommentarer, utöver mig själv och en rad Sd-sympatisörer, på Funebos blogg så är det även partikamrater till Klaric, så som vice ordförande i distriktet Sd Örebro län och distriktsordförande i Sverigedemokratisk Ungdom Örebro Robert Boström och Patrik Ohlsson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Ängelholm. Med Klaric logik är dessa inte “riktigt frisk där uppe”.

Det andra påstående är att eftersom jag är en “garvad politiker” så skall jag inte ”angripa” Klaric ”[som] privatpersonen och invandraren som om” denna ”var en pest som ska utrotas från jordens yta“. (stavfelen är autentiska) “Angreppen” i detta fall är att jag polemiserat mot de påstående Klaric fört fram. Nu senast i form av att jag citerat Klaric uttalande där denna velat att ordningsmakten skulle tillgripa “polisbatongen” […] ”för att fördriva” demonstranterna som stod utanför det av mig tidigare nämnda hotellet. Där med skulle Klaric i mina ögon vara en “pest som ska utrotas från jordens yta“. Återhållsamhet är inte Klaric melodi. Särskilt inte när denna säger att jag skulle “angripa” Klaric för att denna är invandrare utan att peka på vilket sätt jag angriper Klaric för att denna är invandrare.

Sedan är jag väl medveten om att Klaric är endast medlem i Sverigedemokraterna då jag klart och tydligt deklarerat detta i de av mig publicerade blogginläggen om Klaric. Vad som sedan blir lite konstigt är att mina blogginlägg om Klaric enligt denna skulle vara “invandrarfientligt och förolämpande samt enormt obehagligt” [sic!]. Logiken är således, skriver du något om Dragan Klaric så är det per automatik invandrarfientligt, förolämpande och obehagligt. Men jag kan förstå att det är för Klaric obehagligt att få ens påstående bemötta. Med ovanstående i beaktning blir det återigen roande när Klaric vågar sig på att använda ordet ”intelligent” när denna skall bedöma mig som privatperson.

Bloggen frågar sig dock om det inte är dags för Björn Söder och gänget kring denna att att ta tag i frågan om Klaric medlemskap i Sverigedemokraterna. Klaric börjar bli en ordentlig belastning för partiet. Sverigedemokraterna är nog tacksamma för att denna saknar förtroendeuppdrag för partiet.

Andra skriver intressant om: , , , , , , , ,

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.