Främlingsfientlig kampanjsida

Sedan en tid har en hemsida under namnet Midsommaruppropet legat uppe på nätet, det är den f.d. missnöjda moderata politikern Nils-Eric Hennix som står bakom sidan. Han är missnöjd över regeringens invandrarpolitik som han i vanlig främlingsfientlig anda utmålar som ”förödande” och utmålar invandrare, och i synnerlighet araber, som terrorister, bidragsökande osv. på sidan. Sidan använder underdomänen http://midsommaruppropet.info.se/ som är en gratistjänst från info.se. Som reaktion på detta beslutade jag mig för att författa ett brev till info.se och påtala vad deras tjänst användes till, här kan ni läsa brevet:

”Bland era gratisdomäner finns en sida som heter Midsommaruppropet.info.se. Det är en namninsamling mot invandringspolitiken. Det skulle inte uppröra mig om det inte vore för de fördomar och rena lögner som följer som motivering till uppropet. Namninsamlingen inleds med ett påstående om att 60 000 människor fick uppehållstillstånd i Sverige 2004. Detta är sant. Men vad som kommer därefter är både felaktigt och kränkande. Man får nämligen av texten intrycket att alla dessa människor skulle vara asylsökande.

För det första är det bara en mindre del av alla som får uppehållstillstånd i Sverige som är asylsökande, detta framgår inte trots att det bör vara känt för författarna. Det är en kraftig överdrift som de måste vara medvetna om. Det finns en stor grupp utbytesstudenter inom Erasmusprogrammet, arbetskraftsinvandring, adoptivbarn, återvändande svenskar, nordiska och andra EU-medborgare samt anhöriginvandring till både etniska svenskar och invandrare. I själva verket ansökte 23 161 människor asyl i Sverige. [1]

Upproret skapar en falsk bild av en enorm flyktinginvasion som alla söker asyl och dessutom får det. Man utmålar också de asylsökande som parasiter med meningar som ”Det innebär att det dagligen anländer i genomsnitt 160 utländska personer som belastar skatte- betalarna. Varje timme, dygnet runt, ska 6-7 nyanlända invandrare erbjudas bostad, bidrag, sjukvård, tandvård, barnomsorg, utbildning m.m.” och ”Efter mer än fem år i Sverige är det mindre än 10 % av invandrarna med utlandsfödda föräldrar som arbetar!” när det i verkligheten är 6 av 10 invandrare (60%) enligt SCB som har arbete. (2) För att ytterligare förstärka de asylsökande som ett problem knyter man samman det med en bild på två terrorister av arabiskt ursprung och försöker på så sätt framställa de asylsökande, och i synnerlighet de arabiska asylsökande, som just terrorister. Man pläderar också för att endast folk från kulturellt näraliggande länder ska få uppehållstillstånd vid krig eller naturkatastrofer, vilket förstärker bilden av främlingsfientlighet mot utomeuropiska folk. I verkligheten är det färre och färre som får asyl i Sverige sedan 2002. För det andra så går man från denna uppblåsta bild av asylpolitiken vidare och hävdar att nästan ingen i den här stora gruppen har sin försörjning tryggad. Man använder sig här av statistik för en betydligt mindre grupp än den totalsumman av uppehållstillstånd man hela tiden refererar till. Det blir ännu mer missledande.

Midsommarupproret stöds av det extremnationalistiska och främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna samt även av den nazistiska och antisemitiska sidan nationell.nu som har en sida som behandlar judarnas så kallade makt i världen och i Sverige i enlighet med nazisternas idé om ZOG. (Zionist Occupied Government = att judarna kontrollerar media och ett antal regeringar) Personen bakom Midsommaruppropet.info.se heter Nils-Eric Hennix och driver partiet Frihetspartiet som försöker locka moderater som är missnöjda med Moderata Samlingspartiets invandringspolitik. Han har också hållit ett antal seminarium och skrivit artiklar för det nämnda extremnationalistiska och främlingsfientliga partiet Nationaldemokraterna.

Som svensk blir jag kränkt över att dessa anser sig ha rätt att tala för mig, som människa blir jag kränkt för vad de säger. Därför anser jag att ni ska stänga ner sidan enligt regeln: ”Domännamnet/subdomänen får inte användas vid länkning till politiskt eller religiöst anstötande sidor.”

”Midsommaruppropets” domän: http://midsommaruppropet.info.se/:

Fotnoter:
[1] Migrationsverkets hemsida.
[2] Artikeln ”Bara sex av tio invandrare har jobb”, Svenska Dagbladet, 050706.

Mvh.Martin Tunström:

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.