Nikke.se och demokrati

Skickade ett mail till Nikke.se där jag påtalade – och länkande till mitt blogginlägg – att det är oseriöst att de inte berättar för eventuella bidragsgivare att i samma stund som de stödjer nikke.se arbete stödjer de fortlevandet av SD Väst hemsida. Svaret från dessa var en massa intetsägande pladder om hur hemskt jag tyckte det var, hur upprörd jag var och att det var odemokratisk att be (Notera ”be”, inte ”tvinga”) någon att ta bort en politisk sida på ens egen hemsida, man märker att det Sverigedemokratiska tänkande bakom ordet demokrati spridit sig bland dess anhängare.

Det är enligt Sverigedemokraternas logik odemokratiskt av riksdagspartierna att inte ta debatten med dem trots att åsiktsfriheten inte bara säger att man får säga vad man vill utan också att man inte behöver säga något (Vill man månntro tvinga riksdagspartierna att prata, hur demokratiskt är det i så fall?) , det är odemokratiskt att privata näringsidkare väljer att inte hyra ut lokaler till Sverigedemokraterna och det är odemokratiskt när tidningarna väljer att inte publicera insändare från Sverigedemokraterna, trots att de enligt pressfriheten är berättigade till det. Det intellektuella haveriet inom SD och bland dess anhängare – bl.a. nikke.se – är påtagligt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.