Hagberg flip-flopparen

Göran Hagberg som tidigare var Sverigedemokratisk ledamot i Kristinehamns kommunfullmäktige – och som enligt Expo skickade antisemitiska brev till kulturdepartementet under sin tid som Sverigedemokrat – är en person som verkligen konsten att skifta partitillhörighet.

Någon gång i oktober månad 2003 lämnade han Sverigedemokraterna och blev s.k. politisk vilde. Därefter – närmare bestämt i år – gick han med Frihetspartiets enda avdelning, nämligen Värmland. I och med Frihetspartiet uppgick i Nationaldemokraterna för några dagar sedan – som jag har skrivit om – blev Hagberg medlem i partiet. Man hade nämligen på ”ND:s riksårsmöte” fattat ”ett enhälligt beslut” att ”Frihetspartiets medlemmar blir automatiskt medlemmar i ND”.

Några problem hade först inte Hagberg att tillhöra det rasistiska partiet Nationaldemokraterna, till Värmlands Folkblad sa han den 13/12 att ”Handlar det om nationaldemokraterna har de vettiga förslag.”

Dagen efter berättar Hagberg till Värmlands Folkblad att han ”ringt partiledaren och sagt att jag inte vill ha med dem att göra och vill bli struken som medlem.” Nu tar han avstånd från partiet och skall fortsätta som politisk vilde mandaten ut. Som det kan gå i den politiska undervegetationen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.