Marko Huttunens hjärnspöken

Allvarligt talat vet jag inte vad Marko Huttunen (m) pratar om i sin insändare från den 20 oktober. Förstår inte i huvudtaget vad han ville få fram för politiskt budskap mot Europaparlamentariker Jan Andersson (s). Att man benämner statsråd med andra namn än den officiella är inte precis så märkvärdigt, det är mer regel än undantag. Vad det förnedrande skulle ligga i att kalla migrationsministern för invandrarministern får gärna Huttunen (m) förklara, men tidigare hete det invandrarminister. (Folkpartiets Ola Ullsten bar titeln 1977-78)

Sedan förstår jag inte varför Huttunen (m) vill förvägra Andersson (s) rätten att uttala sig i frågar som inte har med dennes arbete i Europaparlamentet att göra. Andersson (s) har ingen begränsad yttrandefrihet bara för att han verkar på det utrikespolitiska planet. Vill Andersson (s) debattera om sitt arbete i Europaparlamentet så får han göra det, precis som han får debattera saker som berör inrikespolitiken i hans eget hemland.

Hur sedan Huttunen (m) får allt detta till att Andersson skulle ha något problem med unga människor säger ju bara något om Huttunens tänkande. Men tycker inte Huttunen att det direkt pinsamt att en person som suttit som lagstiftare själv konsekvent i tio års tid väljer att bryta mot lag (1989:41) om Tv-avgift? (Billström) I stället brusar Huttunen upp kring hjärnspöken. Föresten kan Huttunen bespara mig sitt företrädande av oss unga politiker när Huttunen kommer med sådana undermåliga insändare.

Martin Tunström (s)
Ersättare i kommunfullmäktige

[Publicerad i Helsingborgs Dagblad]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.