MUFare som har kul

På sin blogg gör sig Marko Huttunen, ledamot i Landskronas kommunfullmäktige för moderaterna, lustig över att så många på SSU Helsingborgs bildsida på S-info i en omröstningsformulär röstat på svarsalternativet ”vet ej” på frågan om de är medlemmar i SSU. Alternativet har nämligen fått 64 procent av rösterna. 288 personer har röstat.

För det första borde omröstningen för länge sedan ha tagits bort, men av ren lathet från min sida har den inte plockats ner. Därför blir resultatet inte korrekt. Men den primära anledningen till att resultatet till omröstningen är för att Marko Huttunen själv uppmanat sina vänner i Muf att rösta på alternativet ”vet ej”. Huttunen har i Moderaternas interna kommunikation uppmanat stora delar av Muf att rösta så, de berörda distrikten som jag kan utläsa i det print screen jag fått är MUF Skåne, MUF Stockholm, MUF Göteborg och MUF Uppsala. I sitt uppmanande till de berörda distrikten skriver Huttunen:

”Joel Berg kom på att man på SSU Helsingborgs ena hemsida kan välja valet ”vet ej” på frågan om man är medlem i SSU. Det är bara 114 som har röstat hittills. Ni kan välj hjälpa till att rösta?”

På sin blogg skriver Huttunen undrande hur det ”står det till med medlemsregistret hos SSU egentligen?” Mitt svar till Huttunen är att de mår betydligt bättre än MUF:s ärlighet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.