Bra med enhetlig skatt över hela landet

Dagens Nyheters hemsida läser jag att man på Socialdemokraternas ekonomiska seminarium i Almedalen kastat fram förslag om begränsad kommunal beskattningsrätt. I egenskap av socialdemokrat välkomnar jag förslaget på, vilket skulle innebära ett steg mot en mer enhetlig skattekvot över hela landet. Med ett sådant system skulle medborgarna i vårt land få en mer likvärdig behandling när det gäller offentliga tjänster. Det skulle även innebära att kommuner där man har en hög andel låginkomsttagare, som utflyttningskommuner och en del norrlandskommuner, kan sänka skatten och i kommuner med hög andel höginkomsttagare, företrädesvis borgerliga småkommuner, får höja skatten, dvs. det blir en omfördelning av inkomster.

Borde det inte även innebära att utjämningssystemet skulle kunna skrotas? Vilket skulle innebära besparingar på det byråkratiska hållet? De enda som kommer sitta och gråta är väl en och annan kommunpolitiker som tycker det är trist att förlora makt. Skulle vara intressant att få läsa rapporten ifråga. Trist att man, från socialdemokratiskt håll, inte har bättre framförhållning när det gäller att lägga upp rapporten på Socialdemokraternas hemsida eller på hemsidan för Arbetarrörelsens tankesmedja. Över huvudtaget borde man från partiets hemsida ha satsat lite mer på Internet när det gäller politikerveckan i Almedalen. Tex. En snygg blogg med nyheter, bilder, podcast mm. Men även koppla det till sin webbtvsatsning genom att filma en del av de seminarier man arrangerar. Det är ju trots allt en försvinnande andel av det svenska folket som besöker Almedalen.

SSU förbundet har förvisso en blogg, men den riktar sig mer mot ungdomar, och sedan måste jag säga att rent stilmässigt (hjälp rosa anfaller!) tycker jag man från SSU förbundet borde ha lagt ner lite mer tid på att göra bloggen originell, dvs. en snyggare layout. (och kanske till och med lägga upp bloggen på adressen www.almedalen.ssu.se eller www.ssu.se/almedalen) Med tanke på de fåtaliga kommentarerna på bloggen verkar marknadsföringen vara rätt begränsad. Informerade själv politikerbloggen igår om att SSU Almedalsblogg saknas bland länkarna till ”Almedalsbloggare”, dock verkar man inte läst mailet ifråga.

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , , , , , , ,

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.