Jan Milld en del av Nationaldemokraterna?

Jan Milld – tidigare pressekreterare för Sverigedemokraterna [1] under perioden 2004 till 2005 och riksdagskandidat [2] i valet 2002 för samma parti – låter sig i det senaste numret av Nationell Idag, under rubriken ”Millt sagt” [3], bli publicerad med en kolumn. [4] Nationell Idag är partiorgan för det etnopluralistiska (se rasistiska) partiet Nationaldemokraterna, samma parti som av Sverigedemokraterna betecknats som naziinfluerat. [5]

Men även ett parti, som enligt Säkerhetspolisen (Säpo) i deras verksamhetsberättelse för 2003, kan konstateras med samröre med de nationalsocialistiska grupperingarna i Sverige [6], som senast manifesterade sig i Nationaldemokraternas deltagande i Salemmarschen [7] där ett flertal nationalsocialistiska grupperingar medverkade. Trots att Jan Milld lämnat Sverigedemokraterna medverkade denna i den av partiet nyligen lanserade jubileumsbok över partiets 20 åriga historia. [8]

Enligt Milld så är förklaringen till dennes “medverkan i NI” att den ger honom “möjlighet att nå ut med vad jag har att säga, utöver Internet och Blågula frågors hemsida.” [9] I sin kolumn skriver Milld att “en framgång för Sd kan i bästa fall medverka till att Sverige får ett öppnare politiskt klimat.” [10] Med öppnare politiskt klimat skall med stor sannolikhet avses den främlingsfientliga kritik som riktas mot vårt lands invandringspolitik. Genom att Sverigedemokraterna allt mer får sätta sin prägel på svensk inrikespolitik kommer fältet allt mer öppnas för rasistiska organisationer som Nationaldemokraterna, i vars partitidning Jan Milld nu skriver i.

Fotnoter:
[1] Sverigedemokraternas hemsida, ”Förnyelse och framtidstro präglade Sverigedemokraternas Riksårsmöte”, 040512.
[2] Valmyndigheten, se plats nr 16 vid 2002 års valsedel.
[3] Under samma rubrik skrev Jan Milld under sin tid i Sverigedemokraterna ett flertal kolumner i SD-kuriren, se tex. nr 65 av SD-Kuriren (augusti 2005).
[4] Nationell Idag, nr 2 februari 2008.
[5] Sdkuriren.se, “Skräphögen har talat!”, 050221 (Debattartikel av Mattias Karlsson) och Sdkuriren.se, ”Klippans kommun spelar nazisterna i händerna”, 060604.
[6] SÄPO – verksamhetsåret 2003.
[7] Nationaldemokraternas hemsida, ”Vi går ändå!”, 071207.
[8] Sverigedemokraternas hemsida, Jubileumsbok utkommer den 9 februari, 080122.
[9] Nationell Idag, nr 2 februari 2008.
[10] Ibid.

Andra skriver intressant om: , , , , ,

6 comments

 1. Om man heter Roberth Ström så behöver man ju inte det. Men det resterande samhället ser ju vilken undermålig debattör du är. Skall du hädanefter kommentera här skall det inte endast vara genom s.k. oneliners där avsaknaden av argument är utmärkande. Särskilt inte när du använder dig av rena oförskämdheter mot mig. Vi behöver inte ytterligare en Windeskog här på bloggen

 2. Ditt rykte som svammelpelle i debatthänseende är helt självförvållat.

  Jan Milld har på ett föredömligt sätt ställt en rad konkreta frågor om invandringspolitiken i Sverige. Som sosse skiljer du dig inte från andra sossar.
  När det skall besvaras frågor pratar ni runt problemen och skyller era misslyckanden på Sd. Hur trovärdigt är det inför väljarna?
  Att media och sossar hellre mörklägger och smutskastar budbäraren är ju så tydligt att det inte kan förnekas.

  Jan Millds analys av invandringsdebatten framstår som helt korrekt och de slutsatser han drar är logiska och skrämmande för oss som trodde att vi levde i en demokrati. Det står helt klart att klimatet fortfarande tillåter åsiktsförtryck och osakliga påhopp på Sd´s politik.

  Det där skrattretande ”Socialdemokraternas strategidokument mot Sverigedemokraterna” visar bara hur fast man är i gamla hjulspår.
  Tydligen så insåg man vilken katastof det skulle leda till om Mona Sahlin skulle ta debatten igen med Jimmy åkesson. därför återgår man till den gamla invanda smutskastningpolitiken som du troget ansulter dig till.

  http://www.youtube.com/watch?v=aV17O82YYoQ&feature=PlayList&p=196503402DA81CCF&index=14

  http://www.youtube.com/watch?v=EzjfeL0PHS0&feature=PlayList&p=196503402DA81CCF&index=15

  Kommentera gärna Millds påståenden i sakfrågan:
  Vad kostar invadringspolitiken, totalt sett? Regeringen vägrar att ge oss väljare klara besked, dörför röstar jag op Sd! Så upp med kostnaderna på bordet.
  VARFÖR SKALL DET VARA SÅ FÖRBANNAT HEMLIGT?

 3. UncleBob,

  ”Ditt rykte som svammelpelle i debatthänseende är helt självförvållat.”

  På vilket sätt skulle jag ha ett rykte om mig att vara en ”svammelpelle”? Tar det där helt enkelt som: ”Svammelpelle” = politiskt antagonistförhållande till UncleBob, ingenting annat.

  UncleBob skrev:
  ”När det skall besvaras frågor pratar ni runt problemen och skyller era misslyckanden på Sd.”

  Vilka misslyckande är det som avses? På vilket sätt kan man skylla misslyckande på det realpolitiska planet på ett parti som aldrig haft något inflytande på det politiska arbetet i Sveriges riksdag? Kan du presentera en rapport eller avhandling som stödjer din åsikt. Eller är det återigen tyckande från din sida.

  UncleBob skrev:
  ”Det står helt klart att klimatet fortfarande tillåter åsiktsförtryck […]”

  Sverigedemokraterna har samma demokratiska rättigheter som alla andra partier och organisationer. Dock har även vi alla andra demokratiska rättigheter; rättigheter som möjliggör för tidningsredaktioner (i enlighet med pressfriheten) att säga nej till insändare/debattartiklar från Sd, möjliggör för partier och privatperson (i enlighet med åsiktsfriheten) att säga nej till debatter med Sd osv.

  UncleBob skrev:
  ”Vad kostar invadringspolitiken, totalt sett?[…]”

  I och med sysselsättningsgraden för den invandrade befolkningen är lägre än för dne infödda så blir invandringen en kostnad för det svenska samhället. Denna kostnad skall enligt professorn i nationalekonomi Jan Ekberg uppgå till 40 miljarder svenska kronor. (Se ESO 1995:68 och Östgöta Correspondenten, 060727)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.