Rasistiska uttalanden från Sverigedemokrat

Genom dagens huvudledare på Dagens Nyheter, där man tar upp medieanalysföretaget Cision påstående om att Sverigedemokraterna håller på att normaliseras, får jag reda på att sverigedemokraternas ledamot i Växjö kommunfullmäktige Samuel Älgemalm på kommunavdelningens hemsida skrivit så här om Sveriges utveckling:

”Över våra huvuden har politikerna, i största möjliga tysthet, beviljat byggandet av osvenska symboler i våra kommuner. Moskéer kommer inom kort att förfula allt fler av våra stadsbilder. Till Sverige pågår en invasion av främmande människor. På sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk.”

Uttalandet har dock försvunnit från kommunavdelningens hemsida. Förmodligen har centralt placerade personer inom partiet illa kvickt sett till att uttalandet försvunnit från hemsidan. Men genom sökmotorn Googles cachefunktion kan man få fram uttalandet på hemsidan. (Tar en liten stund, se också sökningen via Google) Men det slutar inte här. På Tommy Funebos blogg får jag vidare veta av signaturen “tips” att Älgemalm tagit uttalandet från Nationalsocialistisk Fronts (NSF) kampanjsida mot byggandet av Moskéer i Sverige. Så här skriver NSF:

“Över våra huvuden har politikerna, i största möjliga tysthet, beviljat bygganden av osvenska symboler i våra kommuner. Moskéer kommer inom kort att förfula allt fler av våra stadsbilder. Nationalsocialistisk front protesterar mot detta beslut som är ett slag i ansiktet på det svenska folket. Till Sverige pågår en invasion av främmande människor. På sikt hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk. Samtidigt blir främlingarna fler och fler och dessa kräver egna territorium på svensk mark. Det börjar med krav på egna religiösa byggnader och friskolor men kommer knappast att stanna där. Snart kommer krav på egna stadsdelar, egna kommuner och till sist ett eget land. Våra politiker banar väg för ett kulturellt och rasligt motiverat inbördeskrig genom sina oansvariga beslut.”

Frågan är hur partistyrelsen kommer att agera? Kommer man försöka blunda för det inträffade och hoppas att det hela inte allt för mycket kommer belysas av media? Eller kommer vi inom kort få reda på att man väckt ett uteslutningsärende mot Älgemalm? Vilket kommer resultera i en uteslutning av Älgemalm och att Sverigedemokraterna kommer förlora ytterligare ett mandat? Återstår att se. Dock dröjer väl det inte allt för länge innan lokaltidningarna får upp ögonen genom tips.

Andra skriver intressant om: , , , , , , ,

4 comments

  1. Det bör kanske påpekas att Samuel Älgemalm tidigare hette Mohammed Ebrahim Gharachorloo och kommer ifrån Iran. Han talar, och skriver tydligen, mycket dålig svenska. Oavsett detta är det inte mer än rätt att han utesluts ur partiet eftersom detta inte är första gången han agerar på ett mycket olämpligt sätt. Sverigedemokraterna har inga åsikter om ”rasblandning” och har inget som helst med NSF att göra. Sd är ett demokratiskt, icke-nazistiskt, icke-rasistiskt och Israelvänligt parti som inte ställer upp på deras värdegrund och tar mycket tydligt avstånd från dem, och NSF hatar sd. Dessutom ljuger Älgemalm ju för DN-reportern, vilket är oacceptabelt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *