Skild syn på kärnkraften i SSU:s tidskrift Frihet

Det senaste numret av SSU:s tidskrift ”Frihet” präglas i allra högsta grad av medlemmar från SSU Helsingborg. Rättare sagt från mig själv och  SSU Helsingborgs ordförande Natasa Mirosavic. Själv har jag levererat en insändare där jag följer upp frågan kring valrörelsen 1976 och löntagarfonderna från det tidigare numret av Frihet, men även ett antal svar på en rad frågor som berör kärnkraften i en ny artikelserie som heter ”Å andra sidan”. Natasa har å sin sida av Frihet intervjuats kring hennes engagemang för den bortglömda konflikten kring Afrikas sista koloni, Västsahara.

Artikelserien ”Å andra sidan” skall enligt Frihets chefsredaktör Axel Björneke, fungera som så ”att två ssuare ska debattera ett aktuellt ämne som vi i rörelsen kan tänkas ha olika åsikter kring”. Enligt Axel kom han ”osökt”  […]”att tänka på” mig när de ville börja med kärnkraften. Vilket känns som väldigt hedersamt. Den jag debatterade mot var Amelia Olsson från SSU Stockholms Län. (eller ”Lenet” som vi kallar det inom SSU) Ämnen som berördes var säkerhet, urantillgångar, priset på el mm. Vill ni se argumentationsslingan så skall trycka på en av länkarna här nedan.

Sedan är det typiskt att Natasa och jag skall vara en av de sista i SSU som får hem Frihet i brevlådan. Enligt Natasa skall ett flertal andra SSU:are redan fått hem tidskriften; SSU:are i Malmö skall fått den igår och några SSU:are i Helsingborg fick den idag. Men inte Natasa och jag, vi får den på måndag. Mindre kul och något som irriterar oss, vilket vi också gav uttryck för via Msn Messenger sins emellan.

Artikeln om kärnkraften
Insändare om valet -76

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.