Sverigedemokraterna registrerar närmast 70-åriga damer?

© Martin Tunström. Stefan Olsson (ordf. SD Landskrona), Carina Herrstedt (sekr. SD Landskrona)och Erik Almqvist, ordf. SDU.

Sverigedemokratisk Ungdoms (SDU) torgmöten i Landskrona och Malmö verkar inte ha gått någon vidare. Själv var jag på plats i Landskrona för att lyssna på vad SDU:s ordförande Erik Almqvist hade att säga. Precis som Sydsvenskans Niklas Orrenius skriver i sin artikel var det dock svårt för Almqvist att nå ut med sitt budskap i Landskrona då denna mötes av burop och visselpipor. Själv tror jag inte på att man skall bemöta Sverigedemokraterna genom att försöka överrösta det dom har att säga. De har rätt att propagera för sin sak. Men sedan tycker jag att man gott kan visa sin avsky inför det främlingsfientliga budskapet genom hålla upp plakat och banderoller där man ger uttryck för sin åsikt. Men även genom att möjligöra för människor att slänga de flygblad som SDU delar ut i en symbolisk papperskorg.

Intressant nog försökte en närmare 70 årig gammal dam, som var ute med sin lilla hund, få ordet under Almqvist tal. Hon gick fram och försökte få ordet genom att ta tag i mikrofonen. Det hela slutade med att polisen avvisade damen till en plats några meter därifrån och förklarade för henne att man inte kan göra så. Det hela gick lugnt till och Almqvist fortsatte smidigt med talet. Anledningen till att hon ville ha ordet enligt Sydsvenskan var att hon hade adoptivdöttrar från Korea:

”Jag har två döttrar från Korea. De har fått stå ut med att bli kallad kinesjävel och allt möjligt. Sverigedemokraterna vill ha ett samhälle där det är skillnad mellan folk och folk, men alla har samma blod. Det ville jag säga, berättade hon efteråt.”

Besynnerligt nog började dock Carina Herrstedt, suppleant i Sverigedemokraternas styrelse och sekreterare i SD Landskrona, fotografera den äldre damen för att få dennes ansikte på pränt när den av mig ovan beskrivna incidenten utspelade sig. Frågan man kan ställa sig vad det var för bra med det?  Visst kan jag förstå att man från Sverigedemokraternas sida vill ha hög kontroll vid sina möten med tanke på att man fått uppleva en rad attacker från extremvänstern. Men att springa och fotografera nästan 70 åriga damer för att få deras ansikte på bild är väl att gå över gränsen?

Annars var det väl inte mycket till ungdom i SDU. Mestadels var det äldre personligheter från lokalavdelningen för Sverigedemokraterna som slöt upp. Jag kunde räkna upp till två yngre personligheter, Erik Almqvist och en lokal aktivist som delade ut flygblad. Flygbladen var rätt fattiga på politiskt budskap. Man berörde i alla fall inte ämnet för Erik Almqvist tal, nämligen den s.k. svenskfientligheten. Istället innehöll flygbladet en tecknad bild föreställande vänsterextremister som är i full färd med att demolera skyltfönster samtidigt som kravallpoliser passivt står och tittar på under hotet av att få tegelstenar i huvudet av vänsterextremister.

Jag kunde omgående notera att bildens skapare är satirtecknaren Kalle Strokirk, vilket föranledde mig att fråga flygbladsutdelaren om han fått tillstånd av Kalle Strokirk att använda sig av bilden. Denna svarade med att han inte visste det och hänvisade mig till ”ledningen”. Eftersom jag tolkade ledningen som Erik Almqvist frågade jag Almqvist, efter det att denna avslutat sitt tal, om SDU hade Strokriks tillstånd att använda bilden vilket han besvarade med att han inte visste om man hade tillstånd, och svarade jakande på min undran om det måhända var så att det var en lokal förmåga som gjort flygbladet.

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , , , , ,

46 comments

 1. Hej

  Hellre främligsfientlig än demokratifientlig!

  Fokus hamnar alltid lite fel, dom som förstör dessa möten är ju icke-demokrater och så vitt jag vet så finns det inte så många mångkulturella odemokratiska länder på planeten, om man förutsätter att mångkultur är att man är öppen för folk från hela jorden o inte bara sitt närområde.

  Glöm aldrig heller att nazismen är en socialistisk ideologi.

 2. Det var ju en söt historia med den lilla damen. Tänk om problemen som SD ofta belyser vore så gulligt enkla. Då skulle tantens naiva uttalande inte få henne att framstå som en idiot.

 3. Ja, man kan ju fråga sig varför Expo är och fotograferar på varenda möte som hålls av Sverigedemokraterna och för den delen andra org som av Expo anses intressanta?

  Var har du för belägg för att påstå att det sker ett registrerande?

  Med det i åtanke blir det av dig nämnda fotograferandet särskilt upprörande eller hur?

 4. Daniel,

  Nazismen är inte en socialistisk ideologi. Nazisterna lägger en helt annan betydelse i ordet socialism. För dem innebär socialism folkgemenskap. Nazisterna förnekar även själva klasskonflikten, istället skall landets folk samlas under en ledare och inte bry sig om varandras ställning i produktionen, dvs. det är rasen framför social ställning som är av betydelse inom nazismen. Klassretorik ses som splittrade av folken. Studerar vi det nazistiska Tyskland så ser vi att man där utvecklades en s.k. vulgärkapitalism där privata företag (BMW, Siemens m.fl.) hyrde slavkraft från Allmänna-SS och drev privata koncentrationsläger. (Arbetsläger) Även storfinansen gav under 30-talets början ekonomiskt stöd till nazisterna. Det var i huvudsak medelklassen, som bl.a. blivit av med sina besparingar under hyperinflationen på 20-talet, som röstade fram Hitler. Arbetarna röstade redan på Socialdemokraterna och kommunisterna. Under den nazistiska regimen fängslades även socialister från olika partier så som socialdemokrater och kommunister. (De var bland de första att hamna i just koncentrationsläger) De fria fackföreningarna krossades och förbjöds och en statliga fackförening bildades (DAF) som i huvudsak sysslade med att organisera semesterresor, strejker var förbjuda och att byta arbete var något man fick ansöka om.

  Lisen,

  Om du går tillbaka till rubriken till mitt blogginlägget så kan du se att det är en frågeställlning, inte ett konstaterade. Bloggläsarna får själva ta ställning om så kan vara fallet genom att studera bilden. Vad tror du SD skall ha bilden till?

  I övrigt skall påpekas att Expo inte är på varenda möte som Sverigedemokraterna arrangerar. De var inte närvarande i Landskrona eller Malmö. Men sedan är det inte konstigt att Expo bevakar en del möten arrangerade av Sverigedemokraterna då SD faktiskt är en av de organisationer som Expo skriver om.

 5. Tyvärr har det blivit så här.Jag själv har gått över till SD har säkert hört ett
  tiotal givna sossar som är trötta på att regeringen inte kan ta en paus i invandringen.´Det är inte människorna man har emot det är systemet. Varför skall dessa människor som kommer ha lika mycket i pension som mina föräldrar som slitit för Sverige i hela sitt liv? Då måste de sk ung vänster
  störa ett möte.Dessa ung vänster det är ungdomar som inte vill jobba som far omkring i hela Sverige och ställer till det. Frå dom om dom vet vad dom stör för får du svar kompisen är med.

 6. Nationalsocialismen är, som framgår av namnet, en variant av socialism. Jag tror att du Martin står för en annan variant.

  Hade damen ifråga förstått politik så hade hon dängt handväskan i huvudet på er sossar. Det är ju ni som regerat och är ansvariga för de rasismproblem hon säger att hon och hennes döttrar drabbats av, och som kan ta sig uttryck i uttryck som ”kinesjävel”, ”svennehora” och gud vet allt.

  Damen blev fotograferad eftersom hon begick brott mot svensk lag. Fotografier kan användas vid identifiering i händelse av polisanmälan. Själv tycker jag nog det vore fel prioritering även om jag iofs är principiell förespråkade av nolltolerans när det gäller brottslighet. Fulare fiskar fanns dock här och blev likaså fotograferade, och förhoppningsvis filmade.

  ”I övrigt skall påpekas att Expo inte är på varenda möte som Sverigedemokraterna arrangerar.”

  Är det något du beklagar? Dags att öka anslagen till dem från propaganda- och sanningsministerierna kanske?

 7. Inget mer märkligt med att Carina plåtar damen än att du plåtar Carina. Har ni sossar tillstånd till att sno bilder ifrån mig? Enligt uppgift är det du som snott bilden till erant sk handlingsprogram.

 8. Jorma,

  Inte alls, damen är inte en offentlig person. Carina är en offentlig person då hon är suppleant i Sverigedemokraternas förbundsstyrelse, sekreterare i SD Landskrona, ersättare i Landskronas kommunstyrelse, ledamot av Barn- och ungdomsnämnd i Landskrona, ledamot i Landskrona kommuns parlamentariska kommitté för vidareutveckling av kommunens medborgarperspektiv, ledamot i kommunstyrelsens personalutskott och ledamot i styrelsen för LandskronaPlus AB. Hon har dessutom uttalat sig / figurerat i en rad medier pga. hennes politiska arbete. Detta i kombination med att hon driver en flitigt uppdaterad blogg gör att hon ses som en offentlig person till skillnaden från den äldre damen. Således är det inte jämförbart.

  ”Enligt uppgifter”… Konkreta källor tack, eller är det påståendet bara byggt på misstankar från dig? Men skall jag vara ärlig så har jag inte på något sätt varit delaktig i utformningen av det handlingsprogrammet, så nej jag har inte levererat din bild till den som författat handlingsprogrammet.

 9. Som sagt, inget märkvärdigt att Carina fotograferade damen. Du själv har haft betydande roll inom SSU Hbg, detta samtidigt som du sprang runt och fotograferade Sverigedemokrater, so what? Vill minnas att du agerade fotograf tillsammans med Hjelte en gång i Hbg för några år sedan. Om Carina ville plåta damen så är det upp till henne likväl som du springer och plåtar SDare…förresten varför fotade du själv Carina?

 10. Patrik Ohlsson,

  ”Nationalsocialismen är, som framgår av namnet, en variant av socialism.”

  Så Tyska demokratiska republiken (tyska: Deutsche Demokratische Republik, förkortat DDR) var demokratisk därför det framgår i namnet? Logik noll. Nej, försök bemöta mina påstående på ett lite mer omfattande sätt.

  ”Jag tror att du Martin står för en annan variant.”

  Du borde vara väl medveten vid det här laget att jag är socialist då jag de facto under fliken ”om mig” skriver att jag är demokratisk socialist.

  ”Det är ju ni som regerat och är ansvariga för de rasismproblem hon säger att hon och hennes döttrar drabbats av, och som kan ta sig uttryck i uttryck som “kinesjävel”, “svennehora” och gud vet allt.”

  Det är ni som underblåser de främlingsfientliga åsikterna i det svenska samhället, så också Nationalsocialistisk Front (NSF), Svenska Motståndsrörelsen (SMR), Nationaldemokraterna (ND), Nordiska Rikspartiet (NrP), Nysvenska rörelsen (NsR) m.fl.

  ”Damen blev fotograferad eftersom hon begick brott mot svensk lag. ”

  Fel, damen är inte dömd. Damen hade för avsikt att ta ordet, sedan var det knappast rätt sätt. Men du ser väl det rimliga i att damen knappast utgör något hot mot den sverigedemokratiska rörelsen, det borde Carina Herrstedt förstått innan hon reflexmässigt började ta fotografier av en äldre dam. Uppenbart förstod Erik Almqvist då han skötte det på ett snyggt sätt. Men du kan ju bara ställa dig själv frågan, tror du de övriga partierna gjort så?

  ”Är det något du beklagar? Dags att öka anslagen till dem från propaganda- och sanningsministerierna kanske?”

  De politiska partierna skall bevakas av media, nu var det så att Sydsvenskan var på plats. Men någon omfattande återgivning av vad Erik Almqvist sa blev dock inte fallet.

 11. Jorma,

  Nej, det kanske inte är så märkvärdigt ändå Jorma med tanke på vilket parti Carina tillhör. Vad har min ställning i SSU Helsingborg med detta att göra? Jag har väl inte sagt något om att man inte skulle få fotografera mig i egenskap av att vara press- och medieansvarig och ledamot för SSU Helsingborg? Eller som nu ersättare i Helsingborgs kommunfullmäktige, och suppleant i Helsingborgshems styrelse.

  Igen, sverigedemokrater som jag tagit bilder på är människor som nominerat för Sverigedemokraterna eller har förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna.

  Sedan har jag inte ifrågasatt Carinas rätt att fotografera personer, det har hon som du säger rätt att göra det. Men det har inte med saken att göra, men jag förstår att du har svårt att fatta det.

  Varför jag fotograferade Carina? Se ovan… 😉

 12. Leif,

  Du säger att du gått med i Sverigedemokraterna, då är min undran, hur resonerar du ur ett helhetsperspektiv. Om du studerar Sverigedemokraternas ekonomiska, arbetsmarknadspolitiska och familjepolitiska handlingsprogram så ser du att de positionerar sig till höger i de här frågorna i svensk inrikespolitik. Mitt råd är att ser över ditt beslut.

  Sedan skulle jag vilja ha en källa (inte påstående) på att de som invandrar in till Sverige skulle erhålla lika mycket i pension som din föräldrar som enligt dig arbetat hela deras liv.

  Sedan uppfattade jag inte det sista.

 13. Damen (som för övrigt inte ser ut att vara 70) valde att bli offentlig och därmed låta sig fotograferas i det ögonblick hon ämnade ta mikrofonen och tala till folkmassan.

  Case closed.

 14. ”Demokrati” användes av socialisterna i DDR i propagandasyfte, ungefär som när svenska socialister idag använder begreppet för att hävda sig själva och förtala andra.

  Visst är nationalsocialism en variant av socialism, och nationalsocialismen vidareutvecklades till en särskilt grotesk version av socialism. Liksom andra varianter av socialism ser den folket som en gemensak enhet istället för en samling individer, medan verkligheten ju innehåller många dimensioner, inkluderande både etnisk/kulturell gemenskap och varje individs unika ställning.

  Liksom andra varianter av socialism är nationalsocialismen en kollektiv ideologi som vill ha en stark stat som håller oliktänkande i ett järngrepp.

  Med tanke på hur dina partivänner och andra socialister bar sig åt den 4 oktober i Malmö och Landskrona, så kan man börja undra hur stor skillnaden mellan de olika socialistvarianterna egentligen är?

  ”Det är ni som underblåser de främlingsfientliga åsikterna”

  Nu ljuger och förtalar du igen Martin. När det gäller adoptivbarn från utomeuropeiska länder, vilket var föremålet för den okunniga och av socialistpropaganda bakom ljuset förda aggressiva tanten, så anser jag att sådana adoptioner kan vara en utmärkt lösning under vissa omständigheter. Frågan har förstås många aspekter men rent generellt är jag positiv till det, eftersom grundtanken är att barnlösa ska få en chans att bli föräldrar. Detta kan jag säga öppet här på din blogg eller var som helst, utan att få vare sig intern kritik eller bli utesluten ur partiet.

  ”Fel, damen är inte dömd.”

  Om någon mördar någon, så kallar jag det också för en brottslig handling, även om mördaren ännu inte blivit dömd. Här handlade det om något lindrigare med det gemensamma att det innebar brott mot svensk lag. Det är inte tillåtet att störa politiska möten. Vad skulle du säga om någon under okvädningsord försökte sno mikrofonen från Mona Sahlin under något av era möten?

 15. Ehh, va?
  Först och främst registerar inte SD någon. Bilden togs för att ha med i en artikel om händelsen där man ville visa på människor som inte respekterar SD’s yttrandefrihet.
  Jag förstår att vänstermänniskor utgår ifrån att fotografering innebär registrering.

  Vidare kan man inte tro att man ska ”få ordet” när någon håller ett tal. Speciellt inte genom att rycka mikrofonen ur händerna på någon. Jag beklagar att damens adopterade döttrar blivit kallade för okvädningsord. Jag vet flera adopterade SD:are som råkat ut för samma sak.

  Slutligen vill jag kritisera bloggaren för att detta blir rubriken för händelsen. Borde inte det vara något i stil med ”Extremister försökte hindra ett partis yttrandefrihet”?
  Inte att nån dam vill säga något i en mikrofon.

 16. Martin Tunström,

  Man kan ju såklart inte få det exakt det parti man vill då man röstar. Den som påstår det sitter antingen i toppen av partiet och utformar politiken, eller så är han hjärntvätad alternativt dum i huvudet.
  Jag brukar kompromissa ganska hårt då jag röstar. Jag har aldrig röstat på SD, men ser dem definitivt som det enda alternativet så som situationen utvecklar sig nu. På flera punkter går deras åsikter nästan rakt eller åtminstone snett emot mina egna, men jag kompromissar som sagt. Allt beaktat är de ändå avsevärt bättre än varje annat valbart alternativ.

  Förra valet gick jag på FPs lögner och jag kommer inte att göra det igen, de kommer inte att ta itu med problemen som de är medskapare till med sin extrema mångkulturalistiska politik. Kanske hindras de av sina allierade?

  Det var ett tag sedan jag röstade på sossarna, men jag har gjort det några ggr förut och jag kan fortfarande förklara varför jag gjorde det. Det är dock absolut inte ett alternativ längre.

 17. Det är klart att man ska visa särskild hänsyn och respekt till äldre. Men den här damen är antidemokrat och ska givetvis behandlas som alla andra som försöker störa demokratin.

 18. Patrik Ohlsson,

  ”“Demokrati” användes av socialisterna i DDR i propagandasyfte[…]”

  Precis, bara för att man slänger sig med vissa begrepp så innebär det inte att man är det man påstår sig vara.

  ”Liksom andra varianter av socialism ser den folket som en gemensak enhet istället för en samling individer, medan verkligheten ju innehåller många dimensioner, inkluderande både etnisk/kulturell gemenskap och varje individs unika ställning.”

  Inte alls, för socialismen ligger inte vikten i folket/rasen, utan klassernas relation till varandra. För nationalsocialismen ligger betydelsen i folket/rasen. Det är rasens fortlevnad som är det viktiga. Klasser och kast ser man, men de skall inte avskaffas som i socialismen, utan de skall verka tillsammans för rasens fortlevnad. Nationalsocialismen ser också andra etniska grupper en den egna men anser då att de skall trängas undan och förhindras från att underminera det gemensamma målet om det/den egna folket/rasens fortlevnad. I värsta fall kan det leda till andra folkgruppers förintande, som vi har sett exempel på i historien. Hos socialismen spelar det ingen roll om du är av en viss etnicitet eller kultur, i ett socialistiskt samhälle kan du tillhöra vilken etnicitet eller kultur som helst. Alltså inkluderande, till skillnad från exkluderade. Men det borde väl inte vara någon nyhet för dig att socialister omfamnar det mångkuturella samhälle, snarare tvärtom i och med man från sverigedemokratisk håll har pekat på ”socialister och liberaler i en skön förening för det mångkuturella samhällsexperiment” och liknande resonemang.

  ”Till grund för den nazistiska ideologin ligger begreppet folk eller ras. Staten skall underordnas folket eller rasen, liksom individen och samhällsgruppen skall underordnas staten. ”Eftersom staten för oss alltid är en form, medan dess innehåll, nationen , folket, är det väsentliga, är det klart att allting måste underordna sig dess suveräna intressen”, säger Hitler. Han förklarar att staten är ett medel, ej ett mål. Det mål som staten skall tjäna , är att bevara ”rasen”. Den tyska staten skall alltså bevarar den ariska rasen.” […] Kampen för tillvaron är enligt nazisterna en kamp mellan raser, ej mellan individer eller samhällsklasser. Politikens uppgift är att underlätta och påskynda kampen, inte att skydda den svagare.”
  Källa: Från Platon till kriget mot terrorismen av Sven-Eric Liedman, professor i idé- och lärdomshistoria. Albert Bonniers förlag. (2005)

  Allt det här gått dig förbi är ju rent ut sagt förbluffande. Där till bemöter du inte det av mig tidigare anförda där jag pekar på att ”det nazistiska Tyskland så ser vi att man där utvecklades en s.k. vulgärkapitalism där privata företag (BMW, Siemens m.fl.) hyrde slavkraft från Allmänna-SS och drev privata koncentrationsläger. (Arbetsläger) Även storfinansen gav under 30-talets början ekonomiskt stöd till nazisterna. Det var i huvudsak medelklassen, som bl.a. blivit av med sina besparingar under hyperinflationen på 20-talet, som röstade fram Hitler. Arbetarna röstade redan på Socialdemokraterna och kommunisterna. Under den nazistiska regimen fängslades även socialister från olika partier så som socialdemokrater och kommunister. (De var bland de första att hamna i just koncentrationsläger) De fria fackföreningarna krossades och förbjöds och en statliga fackförening bildades (DAF) som i huvudsak sysslade med att organisera semesterresor, strejker var förbjuda och att byta arbete var något man fick ansöka om.”

  Inte på någon punkt berör du detta, som talar mot att nazismen skulle vara en socialistisk ideologi. Jag skulle komplettera det hela med att de sociala reformerna som man genomförde i huvudsak handlade om det egna folket/rasens fortlevnad. Människor som inte passade in i det nationalsocialistiska Tyskland så som mentalt handikappade mördades i det s.k. T4-programmet. Även folk med en etnicitet som inte gillades av nazismen skulle inte få rätt till vård eller socialt skydd, se de tyska judarna. Ett tips från mig till dig är att införskaffa, eller låna, den utmärkta dokumentären ”Undergångens arkitektur – Skönhetskult och barbari i Tredje riket” av Peter Cohen.

  Patrik Ohlsson skrev:
  ”Liksom andra varianter av socialism är nationalsocialismen en kollektiv ideologi som vill ha en stark stat som håller oliktänkande i ett järngrepp.”

  Återigen ger du prov på dålig kunskap om socialism. Alla socialistiska inriktningar förordar inte ”en stark stat som håller oliktänkande i ett järngrepp”, inte ens en majoritet. Snarare har vi fall där man ser statens avskaffande, så som (socialistiska) anarkister och syndikalister. Bland de som ses som reformistiska socialister är det genom demokratiska reformer man förordar samhällets förändring, och inte ”en stark stat som håller oliktänkande i ett järngrepp”

  Sedan är ju stora delar av svenska partiväsendet kollektivister ur ett klassiskt liberalt perspektiv då man pläderar för samhällets ingripande på en rad plan i hur vårt land organiseras. Dit räknas ditt eget parti Sverigedemokraterna.

  Så bara för att man är kollektivistisk och förordar en stark staten innebär det inte att man delar samma ideologi, kallas förhastad generalisering inom argumentationen.

  Patrik Ohlsson skrev:
  ”Med tanke på hur dina partivänner och andra socialister bar sig åt den 4 oktober i Malmö och Landskrona, så kan man börja undra hur stor skillnaden mellan de olika socialistvarianterna egentligen är?”

  Återigen, förhastad generalisering, alla som använder odemokratiska arbetsmetoder är inte nationalsocialister.

  Patrik Ohlsson skrev:
  ”Nu ljuger[…]”

  Inte alls, sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti som underblåser de främlingsfientliga åsikterna i det svenska samhället genom selektiv nyhetsrapportering på dess partiorgans (SD-kuriren) hemsida som innebär att man utmålar invandrare som kriminella, bidragstagare mm.

  Patrik Ohlsson skrev:
  ”[…] och förtalar du igen Martin.”

  Fel, förtal ”begås av den som utpekar en person som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller lämnar annan uppgift som är ägnad att utsätta personen för andras missaktning.” (Källa: Nationalencyklopedin) Jag har talat om Sverigedemokraterna (”ni”), ett parti, inte om en person. Detta börjar ju bli allt mer pinsamt, Patrik.

  Patrik Ohlsson skrev:
  ”Om någon mördar någon, så kallar jag det också för en brottslig handling, även om mördaren ännu inte blivit dömd.”

  Då kan man alltså springa omkring och kalla folk för mördare? Eller brottslingar trots att dessa inte fått någon dom om att så är fallet? Du utgår från vad du ser och tror. Det innebär inte att du har rätt.

  Poängen är att personen ifråga, den 69-åriga damen med sin lilla hund, knappast kan ses som ett hot mot Sverigedemokraterna. Att man går runt och fotograferar vänsterextremister har jag stor förståelse för.

  Om en 69-årig dam med en liten hund hade försökt ta mikrofonen från Mona Sahlin. Ja, vi hade knappast börjat att ta fotografier på personen ifråga. Det är ju knappast så att om vi hade velat anmäla en 69-åriga dam så hade det knappast varit något problem.

  Om du tex. tittar på den här bilden från SD-kuriren så kan du ju se att man plötsligt från SD sida har fått den 69-åriga damen till någon som till media talade om ”Landskronaborna[s] […] situation i en stad där svenskhatet skördar offer varje dag.” Vilket hot hon var mot SD! Haha..

  http://www.sdkuriren.se/blog/media/SDS%20och%20landskronabor.JPG

  Länk till artikel

 19. Nationalsocialismens härkomst/influenser debatteras flitigt bland historiker och debattörer. Det finns ingen enhetlig syn, vissa menar att den hör hemma bland centrum-extremister, andra högerextremismen medan inte minst borgerliga debattörer gärna gör en anspelning på namnet för att pålägga den en vänster/socialiststämpel. Men det är på många genomgående punkter fel att klassa den som socialistisk då fokus för samhällskonflikten inte ligger på klasskampen.

  Man ska komma ihåg att Hitler redan tidigt under sin tid i Wien före första världskriget uttryckte en stor avsky för socialismen som han menade raserade samhällets hierarki. I Mein kampf är han väldigt tydligt med detta, för honom var socialismen samhällsomstörtande och farlig och det var raka motsatsen till det Hitler ville åstadkomma. Nationalsocialismen enligt Hitlers tappning har väldigt få beröringspunkter med socialism, det säger han själv.

  Att sedan Hitlers parti använde detta namn i en tid av stora omvälvningar och arbetarrörelsens genombrott är en annan sak.

 20. Kommentar från Roberth Ström raderat då det innehöll en rad oförskämdheter mot bloggförfattaren. Att sedan Roberth Ström på en ökänd blogg, som drivs av en mytoman, kallar undertecknat för ”idiot”, den ”dumma patetiska nolla[n]” och menar att undertecknat borde ”enbart hålla sin käft” väger inte till Roberth Ströms fördel. Ströms historik här på bloggen kan också summeras i att denna systematiskt har kallat undertecknat en rad saker. Men det är klart, klarar man inte av att debattera så får man ju tillgripa oförskämdheter.

 21. Andreas,

  Sitter faktiskt och läser Mein kampf för tillfället, rättare sagt andra delen (”Den nationalsocialistiska rörelse”) och kapitlet som avhandlar hans syn på Ryssland. (XIV. Allians- eller erövringspolitik i Östeuropa, s. 286) Är det måhända kapitel sju i andra boken som jag skall läsa närmare? (”Kampen mot röd front”, s. 125)

  Om jag inte minns fel så är en av förklaringen till att man använde sig av ”socialistiska” och ”arbetarparti” i partinamnet den att man ville attrahera arbetare, har för mig jag läst det i en av de Hitlerbiografier som finns. (Allan Bullock?)

 22. Moneyman,

  Återigen, den här damen kan knappast ses som ett sådant hot mot Sverigedemokaterna som de s.k. vänsterextremisterna är. Polisen hanterade det rätt lugnt och Erik Almqvist fortsatte med talet utan några problem, och förstod att damen inte var ett hot. Carinas agerande skönjer konturerna till ett sektbetende, inte ens gamla damer går fria.

 23. Martin:
  Jag förstår givetvis att den gamle damen på intet sätt utgjorde någon form av hot mot Sd, likt vänsterterroristerna. Men när hon väljer att gå och försöka störa mötet genom att avbryta Erik på ett ohederligt sätt, så får hon faktiskt stå sitt kast. Bara för att man är gammal så ska man inte någon särskild rätt att dumma sig utan att det får konsekvenser. Men hon kanske var förvirrad, med tanke på att hon sedan härjade något om mobbade adoptivbarn. Vad har liksom det med svenskfientlighet att göra?
  När Sd har torgmöten så brukar de ha för vana att låta meningsmotståndare ställa frågor och motargument i slutet. Ville hon säga sitt så hade hon säkerligen fått chansen.

 24. Jag förstår att du ville fotografera Carina, hon har även i mitt tycke ett bra och fördelaktigt utseende. 🙂

  Vad ditt arrangemang i SSU har att göra med din fotografering? Ja lika mycket som Carinas Arrangemang för SD har att göra med hennes fotografering. Skillnaden är däremot att du fotograferade Sverigedemokrater och hon plåtade vänsterextremister. *lol*

  Du får gärna kalla mig för mytoman om det känns bättre för dig Martin. Men fakta och källa blir svårare att återge som mytomani för varje år som går för Socialdemokraterna. Och du vet ju att ditt parti själv anser att det är omöjligt att argumentera emot mig enligt ert handlingsprogram.

 25. Jag förstår fortfarande inte vad mitt engagemang (för det var väl det du avsåg och inte arrangemang) i SSU har med saken att göra? Jag har, som jag nämnde tidigare, inget problem att människor fotograferar mig när jag deltar vid torgmöten då jag är en offentlig person. Men den äldre damen är inte en offentlig person. När det gäller fallet Carina så är hon som jag nämnde tidigare en offentlig person och således är det skillnad på när Carina springer fram och tar en bild på en närmast 70 årig dam, som försöker säga sin mening och inte utgör ett hot mot sverigedemokraterna, och när jag tar fotografier på politikern Carina Herrstedt.

  Vet du varför de anses som ”omöjligt” att debattera mot personer som dig? Därför ni sjunker till en så otroligt låg nivå debattmässigt. Jag kan göra en liknelse till en liknande debattsituation: man debatterar inte med rättshaverister. För att förtydliga det hela: du tillhör den undervegetationen som finns inom de flesta rörelser som en rörelse i grunden inte vill ha med att göra och som man distansera sig illa kvickt mot när man anklagas för att ha med den undervegationen att göra. Enda anledningen till varför man från Sverigedemokraternas sida inte sätter ner foten för att slippa sådana som dig, är för att ni är villiga att smutsa ner er genom att förmedla lögner, rykten, osakligheter som riktas mot sverigedemokraternas politiska antagonister. Alltså, hatets och illviljans kolportörer..

 26. Hej Martin,

  jag är själv sd:are och jag måste säga att jag tyvärr håller med dig. Carina är en offentlig sd-politiker och hon borde veta bättre än fotografera 70-åriga damer, även om det är ett oskick att försöka rycka bort mikrofonen från någon vars åsikter man inte gillar. Gamla tanter är inget hot mot sd, vilket däremot vänsterdräggen är. Hade Carina nöjt sig med att fotografera dem så hade jag inte haft något att invända.

  Tanten tycker jag bara synd om. Jag tror knappast att det är sd:are som mobbat hennes adoptivflickor. Om vi bara hade haft tillfälle att prata lugnt med varandra så kanske hon hade kommit på att hon egentligen är en av våra många sd-tanter!

 27. Hej Johanna,

  Trevligt att du tillhör den grupp av sverigedemokrater som faktiskt förstår vad det handlar om. Sedan är jag tveksam om hon skulle kunna bli en av era ”sd-tanter” med tanke på att Sverigedemokraterna länge propagerade för att utomeuropeiska adoptioner skulle förbjudas (fram till 1999 års partiprogram hade ni det kravet) och att ni idag propagerar för att ”det nuvarande statliga adoptionsstödet skall slopas vid utländska adoptioner”. (Källa: Idédokumentet ”Familjepolitik” antaget extra Riksårsmötet den 27 november 2004)

 28. En snabb kommentar. Tony Wiklander, sd-politiker i Malmö, har själv ett adoptivbarn med utomeuropeiskt ursprung. Det hindrar tydligen inte honom från att engagera sig. Det finns säkert fler.

 29. (Kommentaren är starkt förkortad av bloggägaren då kommentaren innehöll en rad saker som inte berör ämnet för bloginlägget)

  Även du är en sk offentlig person pga ”engagemang” för SSU, detta i lika hög grad som Carina är offentlig person för hennes goda ”engagemang” i SD. Så vad är det du inte förstår? Om du var där som ”icke offentlig” person och fotograferade sverigedemokrater så undrar jag över ditt närmast fundamentala intresse för dessa består i? Om du ska ha dessa foton i ditt privata lilla ”sd-arkiv” så är även bilderna ickeoffentliga. Därenot om du sedan använder dessa under din SSU-titel på din blogg…ja då var du inte där i syfte utanför ditt politiska ”engagemang” som du påstår.

  Den äldre damen försökte bryta emot svensk lag, nämligen Brottsbalken (1962:700) 4 §
  ”Om någon genom våldshandling eller oljud eller på annat dylikt sätt stör eller söker hindra allmän gudstjänst, annan allmän andaktsövning, vigsel eller begravning eller dylik akt, domstolsförhandling eller annan statlig eller kommunal förrättning eller ock allmän sammankomst för överläggning, undervisning eller åhörande av föredrag, dömes för störande av förrättning eller av allmän sammankomst till böter eller fängelse i högst sex månader.”

  Jag kan inte se att det finns en speciell klausul i lagen som skyddar 70 åriga damer ifrån straffansvar!?

 30. Men det var då självaste. Jag har ju själv skrivit att jag inte har ”problem att människor fotograferar mig när jag deltar vid torgmöten då jag är en offentlig person” (Källa: October 6th, 2008 klockan 4:59 pm) och att jag inte anser att det är fel att man ”fotografera mig i egenskap av att vara press- och medieansvarig och ledamot för SSU Helsingborg” (Källa:October 5th, 2008 klockan 1:35 am) Försök läs det du sitter och replikerar. Du sitter således och slår öppna dörrar. Sedan har detta fortfarande inte med saken att göra då jag inte ifrågasätter Carinas rätt att fotografera mig. (Citera mig när jag gör det, annars har jag ett annat citat från mig: ”Sedan har jag inte ifrågasatt Carinas rätt att fotografera personer, det har hon som du säger rätt att göra.” Källa: October 5th, 2008 klockan 1:35 am) Vad det handlar om är att Carina fotograferar en äldre dam som inte är offentlig person och som knappast kan ses som ett hot mot sverigedemokraterna. Så varför du håller på gnäller om mig förstår jag inte då jag är en offentlig person.

  Vad jag använder mina bilder till? Jag använder dem på min blogg när jag skriver om Sverigedemokraterna. Jag trodde vid det här laget att det var rätt uppenbart för dig, du har ju hängt här några år.

  Du tror dig veta att hon försökt bryta mot den av dig citerade lagen? Men du har inga bevis för att så är fallet. Det har inte prövats. Tror du Sverigedemokraterna kommer anmäla damen? Nej, jag tror inte på ”att det finns en speciell klausul i lagen som skyddar 70 åriga damer ifrån straffansvar”, men du kanske snarare menar att det inte finns en möjlighet för 70 åriga damer att slippa åtal, för damen är ju inte dömd än.

  Vill du beröra andra ämnen än det som var avsikten att beröra i mitt blogginlägg så får du ta det via e-post. Sedan är jag inte ensam om att skriva på Funebos blogg, även Eva Hillén Ahlström har skrivit där. Fast med din logik borde det vara hemskare att jag skrivit på din blogg med socialdemokraternas handlingsprogram mot SD i åtanke. Eller hur?

 31. Du förvarar Sverigedemokraterna Carina och Stefan emot hoten ifrån Socialdemokraterna i Landskrona. Du hävdar vidare att det är olagligt att fotografera ickeoffentliga personer, vilket jag givetvis inte kan hålla med om.

  Detta tar jag som en lögn utav dig, något som du ofta fördelar oskyldigt politiskt mindre vetande individer. Med ditt resonemang så kan man inte ta en bild utav en folkmassa och sedan publicera materialet på sin blogg mm.

  Dock blir det oerhört avtrubbat i sin mening när denne Martin Tunström även skriver följande på sin fulblogg: ”Sitter faktiskt och läser Mein kampf för tillfället, rättare sagt andra delen (”Den nationalsocialistiska rörelse”) och kapitlet som avhandlar hans syn på Ryssland.” Ditt intresse för den gemensamma socialistiska rörelsen tar jag naturligtvis stort avstånd till då dessa intressen ej delas utav oss demokrater.

 32. Martin säger ”Du tror dig veta att hon försökt bryta mot den av dig citerade lagen? Men du har inga bevis för att så är fallet.”

  Har du ”bevis” för att hon inte bröt emot den lagen? Jag kan hänvisa till flertalet andra lagar, dock nöjde jag mig med den nämda. Jag behöver inte bevisa något via lagen, utan detta sköter åklagarmyndigheten om så behövs…allt enligt rådande praxis.

  Nej jag har inte ”hängt” på denna blogg i ”flera år”, först och främst för att du inte haft den i ”flera år”. Tidigare drev du en s-info blogg vill jag minnas, dock la du ner den s-infobloggen då du sjönk drastiskt i ditt partis intresse.

  Vad det gäller den ökände fulbloggen så har Eva en betydligt bättre socialistisk vision än vad du någonsin kan erhålla. Dessutom så har inte hon startat en personligaförtalsblogg som du har gjort.

  Till sist så har du ett längre ”eget” blogginlägg på min blogg där jag faktiskt hyllar dig tills att jag läste om….

 33. Förvarar jag Carina och Stefan? Kanske i en låda, Haha…
  Skämt och sido, vilka bevis har du för att Socialdemokraterna i Landskrona har hotat Carina och Stefan?

  Jag har inte hävdat att det är olagligt att fotografera ”ickeoffentliga personer”, du får gärna citera mig då. Snarare har jag sagt att ”jag inte ifrågasatt Carinas rätt att fotografera personer, det har hon som du säger rätt att göra.” Källa: October 5th, 2008 klockan 1:35 am.

  Sedan förstår jag inte vad du säger här: ”något som du ofta fördelar oskyldigt politiskt mindre vetande individer.”.

  När det sedan gäller att PUBLICERA bilder från en folkmassa på sin blogg så har jag inte uttalat mig om det, men vad jag har hört så skulle det kunnas tänka strida mot PUL. Men skaffa dig ett utgivningstillstånd så slipper du PUL. (Kostar iofs. några tusen)

  Sedan finns det ju forskare, historiker, journalister och vanliga privatpersoner som läser den socialistiska rörelsens skrifter. Även politiska motståndare gör det, annars hade de ju inte kunnat debattera mot det. Sedan är inte nazismen en socialistisk ideologi Jorma, bara läs inlägget jag skrev här ovan.

 34. Martin:

  läs kapitel 2 och 3 om Hitlers period i Wien där han konfronteras med arbetarnas lidande. Jag finner det verkligen intressant då det beskriver hur hans tänkande formas. Hitler ser problemen som arbetarrörelsen talar om dvs arbetare som far illa men han delar absolut inte deras analys. Han har sympati för fackföreningsrörelsen som för fram krav om drägliga levnadsvillkor men absolut inte för socialismen.

  För Hitler är nationen absolut central, enligt min åsikt formar han sen sina åsikter efter detta. Han behöver en motanalys samtidigt som han inte vill störta samhällshierarikin, där kommer judekonspirationen in.

 35. Jorma,

  ”Har du “bevis” för att hon inte bröt emot den lagen?”

  Bevisbördan ligger faktiskt på dig, då det är du som påstår något.

  […]först och främst för att du inte haft den i “flera år”.”

  Kanske var otydlig, men när jag avsåg blogg så avsåg jag min wordpressblogg, S-infobloggen och blogspotbloggen. För även vid min S-infoblogg la jag upp bilder. Men strunt samma. De senaste två åren har jag skrivit på den här wordpressbloggen.

  ”Tidigare drev du en s-info blogg vill jag minnas, dock la du ner den s-infobloggen då du sjönk drastiskt i ditt partis intresse.”

  Jaså, det var en nyhet, det visste jag inte! Men jag har fortfarande kvar min s-infoblogg och det finns några äldre blogginlägg kvar där. Så påståendet var inte sant, inte ens i sin helhet. Jag avvecklar min s-infoblogg för att samla mina blogginlägg på den här bloggen och för jag inte vill betala både för s-infobloggen och för den här bloggen. (domän och server) Hade jag fortsatt och blogga på S-info så hade nog fler från partiet läst.

  ”Vad det gäller den ökände fulbloggen så har Eva en betydligt bättre socialistisk vision än vad du någonsin kan erhålla.”

  Jaha, det får du tycka, kunde inte bry mig mindre. Men poängen är att även Eva skriver där, och om folk inom partiet tycker det är så hemskt att jag skriver på Funebos blogg så borde de även tycka att det är hemskt att Eva skriver där. Men nu litar jag knappast på dina ord, snarare tror jag Socialdemokraterna skulle varit mer irriterade över att jag skrivit på din blogg eftersom de faktiskt skrivit om din blogg i sina dokument. 🙂 😉 Men skitsamma, jag bestämmer själv om jag vill skriva på din blogg eller Funebos. Sedan var det där med Eva inte helt sant eller hur? Så här skriver du i ett blogginlägg om henne:

  ”Några utav de värsta antagonisterna som förmedlar lögner och fientlighet är Eva Hillén Ahlström […] Men värst ut är Eva Hillén Ahlström med följande hatbloggsinlägg. […] Här anklagar hon för fullo ett demokratiskt valt parti för vad vanliga SD-väljare anser om hennes huvudlösa påståenden och fientlighet emot SDs väljare samt representanter, med följande rubrik […] Hur tänker denna panikslagna sosse egentligen? […] Eva jag antar att du vurmar mer för en moske än ett mördat barn? Och är vi SD-sympatisörer-, väljare-, representanter eller partiet som sådant skyldiga till moskebranden? Vad är då du Eva, ditt parti och din nuvarande samt förra partiledare skyldig till…barnmord?” Källa: Din blogg, Panik hos Socialdemokraternas multikultilobbyister på s-info, augusti 28, 2008.

  ”Dessutom så har inte hon startat en personligaförtalsblogg som du har gjort.”

  Jaså har jag? Bevis? Sedan driver du redan nu en ”personligaförtalsblogg” mot mig. 😉 När det sedan gäller Eva så är hon bland ”de värsta antagonisterna som förmedlar lögner och fientlighet” enligt dig! 🙂

 36. [Moderator: Ord som har för avsikt att kränka människor på etnisk grund accepteras inte här, således har jag tagit bort det kränkande ordet]

  ”En snabb kommentar. Tony Wiklander, sd-politiker i Malmö, har själv ett adoptivbarn med utomeuropeiskt ursprung. Det hindrar tydligen inte honom från att engagera sig. Det finns säkert fler.”

  Ni SDare är inte trovärdiga eftersom ni förnekar existensen av ärftligt betingat beteende bland människor. För er är svenskhet ett tunt lager av fernissa som man kan spruta på vemsomhelst via en så kallad ”assimileringsprocess”. Sverige är inte en s.k ”proposition nation” baserad runt en ide som tex USA. Sverige är baserat runt det svenska folket och våra blodsband med varandra. Ni måste göra er av med töntar som den här Sten i Malmö med hans xxxxxx eller den här Wiklander med vad han nu har för något om ni vill bli tagna på allvar.

 37. Att Tunström tycker att han måste censurera så mycket kring hans påstående ger bilden av att han innerst inne vet att han är helt ute och cycklar och helt enkelt skämms.

 38. Leif har svalt Sverigedemokraternas livslögn: att de som vid hög ålder invandrat till Sverige och aldrig arbetat här skulle få lika hög pension som de som arbetat hela sina liv. Ta en enkel koll på FK:s eller något pensionsbolags hemsida och konstatera att så är inte fallet: garantipension i Sverige ligger på två (2) basbelopp om ÅRET! Strax över 80000 kronor med andra ord.

  Att man inte kan leva på sådana belopp fattar envar, så därför kompletteras i nästan alla fall upp med försörjningsstöd och bostadsbidrag. Min frus farmor har jobbat som kommunal tjänsteman i Sverige i femton år innan hon gick i pension. Hennes hyra för en trea är nästan 2000 dyrare än hennes pension täcker. 50000 fick hon ut i engångssumma från någon livförsäkring från deras hemland.

  Det ironiska är dock att hon får några hundra om året från hemlandet i änkepension, något Sverige slutade med för ett antal decennier sedan…

 39. Det aer ju maerkligt att SD aldrig kan faa ha ett moete utan att bli stoerda av vaenstern. Sjaelv laeser jag alla partiers program och foersoeker bilda mej en uppfattning om hurdan politik dom vill bedriva. Laat SD likavael som Vaenstern haalla sina torgmoeten och laat folk bilda sig en egen uppfattning om vilka dom vill roesta paa. Har sjaelv inte roestat tidigare aeven om jag boerjar bli lite till aaren, men taenker roesta naesta val. Anledningen aer just det vaenstern och media och hela etablissemanget anklagar SD foer – invandringsfraagan (att de foer en politik med endast en punkt paa programmet). Vad aer poaengen med att Sverige ska vara hela vaerldens bidragsgivare. Vad har svenska folket gjort foer ont som goer att de maaste slavarbeta foer att betala socialbidrag till alla vaerldens invandrare (idag huvudsakligen muslimer som saeger sig inte gilla vaar kultur och vaara vaerderingar men aendaa kommer hit) och bli foeraktade av vaara egna politiker.

 40. Jag förstår inte vad jag har gjort som är att gå över gränsen? Jag fotograferade före, under och efter mötet. Bilden på damen har inte publicerats i något sammanhang, så jag förstår inte debatten. Var det inte så Martin , att du fotograferade en massa olika personer bara för att de stod och pratade med oss i Sd? Var det inte också så att en ung tjej med barnvagn fick gå fram till dig och be dig att sluta fotografera henne och hennes son? Var det inte så att hon fick som svar att det var för privat bruk som du fotograferade? Var finns skillnaden mellan ditt och mitt fotograferande? Förutom att jag inte lagt ut någon bild på dig och gjort en stor grej av att du fotade tjejen. Kan också tillägga att trots att jag anser att damen gjorde fel som störde mötet så beundrar jag henne för att hon står för vad hon tycker.

 41. Carina Herrstedt skrev:
  ”Jag förstår inte vad jag har gjort som är att gå över gränsen?”

  Om du läser blogginlägget här ovan Carina så ser du varför jag anser att du gick över gränsen, men jag kan citera det för dig: Visst kan jag förstå att man från Sverigedemokraternas sida vill ha hög kontroll vid sina möten med tanke på att man fått uppleva en rad attacker från extremvänstern. Men att springa och fotografera nästan 70 åriga damer för att få deras ansikte på bild är väl att gå över gränsen? Tror du på fullt allvar att personen ifråga är någon form av mötessabotör av kalibern AFA?

  Carina Herrstedt skrev:
  ”Bilden på damen har inte publicerats i något sammanhang, så jag förstår inte debatten.”

  Handlar mer om att du som politiker beter dig på det sättet som jag beskrivit här ovan.

  Carina Herrstedt skrev:
  ”Var det inte så Martin , att du fotograferade en massa olika personer bara för att de stod och pratade med oss i Sd?”

  Jag tog fotografier på er Sverigedemokrater som jag känner till, inte på enskilda personer för att de samtalat med er Sverigedemokrater.

  Carina Herrstedt skrev:
  ”Var det inte också så att en ung tjej med barnvagn fick gå fram till dig och be dig att sluta fotografera henne och hennes son?”

  Du är felinformerad, det kom fram en ung tjej med barnvagn en tid innan det att Erik börjat tala och bad mig att inte fotografera henne, vilket jag självklart försäkrade henne att jag inte skulle göra då jag skulle fotografera något helt annat. Jag hade inte ens börjat fotografera någon, utan endast fotograferat enskilda partier av omgivande byggnader, därför blev jag något paff när hon kom fram.

  Carina Herrstedt skrev:
  ”Var finns skillnaden mellan ditt och mitt fotograferande?”

  Jag tog fotografier på dig och dina partikamrater (Erik, Stefan mfl.) för att sedan kunna använda det på min blogg när jag skriver blogginlägg om er och er politik.

  Carina Herrstedt skrev:
  ”Förutom att jag inte lagt ut någon bild på dig[…]”

  Skriver du något politiskt om mig så ser jag inget konstigt att du lägger upp en bild tagen av dig på mig för att levandegöra blogginlägget. Om du studerar min blogg så har jag tagit bilder på andra politiker, Maud Olofsson och Mats Odell.

  Carina Herrstedt skrev:
  ”…och gjort en stor grej av att du fotade tjejen.”

  Jag har inte fotograferat henne.

 42. Hela diskussionen är-tramsig.Det svenska folket röstar i fria och allmänna val om vilka som skall företräda dem i olika politiska församlingar.
  Kanske dags för en självransakan hos etablisemanget.Det är ni själva som skapat SD med er politik.Annars hade dom inte varit efterfrågade eller hur.

  Avslutningsvis.Är det inte SD väljarna det är fel på då? Politikerna sd är bara företrädare?

  För mig har säkringarna gått.Jag har fått nog.FRA-massavlyssningslag.Massinvandringen som man inte får tala om.Vanvården av våra gamla.Nedläggningen av försvaret.En havererad energipolitik…

  SD behövs i riksdagen.Absolut !

 43. Man håller sig för pannan när man läser vilken dynga ni sprider, Thunström o vänner. Intressant att läsa allt du vet om Nazionalsocialismen i tyskland. Vad du företräder är för min del exakt det samma som du kritisera. Jag är född i Östtyskland ” Det socialistiska Arbetarparadiset” o blev flykting till det, med AMERIKANSK hjälp, Demokratiska Västtyskland. Socialismen, Kommunismen, Nazismen är exakt samma fruktansvärda förrtryckar regimer. Stalin hann mörda flera människor i sibiriska koncentrationsläger än hitler, ha du inte fått lära dig detta?. Det är ….. som du som SD kan tacka för flera röster. Efter kalla fakta programmet med Denna Nika-klädda kvinna som vill arbeta med dagisbarn kommer SD att får ännu flera röster inte bara i landskrona. Sverige är det bästa exempel för ordspråket : Demokratie äter sina egna barn”.För mig var det självklart att anpassa mig till landets lagar, passa det inte hade jag åkt hem. Medan en del av exetrema muslimer vill ta hit sina seder att vi skall tolerera att deras seder strider mot sveriges lagar. Tvångsgifte, Frihetskränkande av flickor, beskärningar av det värsta grymmasde sätt, mord av den egna syster o dotter, ingen idrott eller simundervisning av flickorna osv osv. Allt strider total mot svenska lagar. När sätter man ner foten och stoppa denna vansinne. Kvinnliga lärare i skolorna bli kallad för Horor o sv. flickor kallas för horor. Våldtäckter, gruppvåldtäckter där resp. föräldrar applodera o tycker att sv. flickorna få skylla sig själv osv. osv. Jag bedömer ingen efter hudfärg eller ras men efter hur jag blir bemött. Denna invandrar trötthet är en följd av det ovan nämnda. Till denna Nika förhängda tjejen vill jag bara nämna att man inte kan gå klädd till jobbet som man vill, då kunde man kommer naken också efter hennes resonemang. Undrar om hon tycker att det är ok?

 44. Marion skrev:
  ”Man håller sig för pannan när man läser vilken dynga ni sprider,[…]”

  Jaså, vilken dynga sprider vi? Ska du debattera här håller du för övrigt det hela på en konstruktiv och saklig nivå. Annars är detta den sista kommentaren du skriver här.

  Marion skrev:
  ”[…]Thunström o vänner.”

  Annars heter jag Tunström.

  Marion skrev:
  ”Intressant att läsa allt du vet om Nazionalsocialismen i tyskland.”

  Roligt för dig.

  Marion skrev:
  ”Vad du företräder är för min del exakt det samma som du kritisera.”

  Jaså, det är något magstarkt att påstå att jag företräder nationalsocialism och främlingsfientlighet. Presentera gärna bevis för att så är fallet.

  Marion skrev:
  ”Stalin hann mörda flera människor i sibiriska koncentrationsläger än hitler, ha du inte fått lära dig detta?”

  Eh? Jag är väl medveten om att det en finns en forskning rörande offren för Sovjetunionen och Josef Stalin, och att den talar om stora mängder mördade människor. Sitter du och skriver i affekt eller? Var har jag sagt något om antalet mördade i Gulak och andra koncentrationsläger i den Sibiriska tundran?

  Marion skrev:
  ”Det är ….. som du som SD kan tacka för flera röster. ”

  Va, kan du vara lite mer tydlig? Du förefaller propagera för Sverigedemokraterna men verkar inte behärska det svenska språket.

  Marion skrev:
  ”Efter kalla fakta programmet med Denna Nika-klädda kvinna som vill arbeta med dagisbarn kommer SD att får ännu flera röster inte bara i landskrona.”

  Eh? Det är värst vad du hoppar från ämne till ämne. Kanske du ska hålla dig till en röd tråd, blir lite svårt att hänga med i svängarna. Jag vet inte ens vad du pratar om. Vem är Nika?

  Marion skrev:
  ”För mig var det självklart att anpassa mig till landets lagar, passa det inte hade jag åkt hem.”

  Åkt hem till huset ditt? Begår man brott ska man förpassa till anstalt eller betala böter.

  Marion skrev:
  ”Medan en del av exetrema muslimer vill ta hit sina seder att vi skall tolerera att deras seder strider mot sveriges lagar.”

  Ingen accepterar seder och bruk som strider mot svensk lagstiftning. Vet inte vad du talar om.

  Marion skrev:
  ”Tvångsgifte,[…]”

  Förbjudet enligt lag. Ingen som accepterar det.

  Marion skrev:
  ”Frihetskränkande av flickor,[…]”

  Eftersom man genomfört undersökningar som visar på detta och att man runt om i landet bygger kvinnojourer, så tar man uppenbart detta på allvar från samhällets sida och anser inte det är acceptabelt.

  Marion skrev:
  ”[…]beskärningar av det värsta grymmasde sätt,[…]”

  Vad talar du nu om?

  Marion skrev:
  ”[…]mord av den egna syster o dotter,[…]”

  Eftersom mord är kriminaliserat så är det ingen som accepterar det.

  Marion skrev:
  ”[…]ingen idrott eller simundervisning av flickorna osv osv.[…]”

  Mig veterligen inget brott. Men visst, det är ett problem att en del propagerar för skiljda simtider och att kvinnor inte ska få simma. Men vad jag vet finns det inga undersökningar som påvisar att någon större del av befolkning propagerar för detta.

  Marion skrev:
  ”När sätter man ner foten och stoppa denna vansinne.”

  varför ska man göra det när man redan kriminaliserat det och inte anser att det är acceptabelt?

  Marion skrev:
  ”Kvinnliga lärare i skolorna bli kallad för Horor o sv. flickor kallas för horor.”

  Ej acceptabelt, och vad jag vet så arbetar många skolor med skolans värdegrund och jag hoppas de skolor som har problem med den här typen av agerande tar tag i problemet.

 45. Något av det absolut värsta jag vet är gamla avhoppare från öst som kommer och skall ”lära” en hur hemsk ”kommunismen” är. Som om det skulle ha rått något annat än terror i deras länder, och alldeles särskilt i gamla DDR!

  Det finns ingen stat på jorden som uppnått ens socialism, än mindre kommunismen som Marx och Engels beskriver den.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.