Bra skolmat framför vårdnadsbidrag

Det är inte för oss i SSU Helsingborg förvånande att man från Enteks sida pga. av ekonomiska anledningar beslutat att ta bort tomat, sallad och gurka från matsedeln för gymnasielevern. Vi har länge från vår organisations sida bevittnat hur den regerande majoriteten, den borgerliga femklövern, i denna kommun låtit skolmaten i gymnasiet fått stå tillbaka pga. av ideologiska vanföreställningar. Istället prioriterar man införandet av vårdnadsbidrag på en kostnad på 12 – 14 miljoner framför att avskaffa skolmålsavgifterna i gymnasiet. (kostnad 4 miljoner)

Ur ett fördelningspolitiskt perspektiv hade det varit riktigare att avskaffa skolmålsavgiften med de medel man nu plöjer ner för införandet av vårdnadsbidraget. De resterande ekonomiska medel som hade blivit över hade man t.ex. kunnat använda för att öka kvaliteten vad avser skolmaten, och då kunnat behålla tomat, sallad och gurka på matsedeln. Därför stödjer vi elevkårstyrelsen på Tycho Braheskolan i deras kamp.

Martin Tunström
Press- och medieansvarig SSU Helsingborg

[City Helsingborg, Eleverna har rätt till sallad i skolan, 080929]
[Helsingborgs Dagblad, Satsa på skolmaten istället, 080930]

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *