Komik när Nationaldemokraterna väljer karta

ndkarta2

Det där med kartor till rätt sammanhang verkar inte vara Nationaldemokraternas starka sida. På partiets valsida för Europaparlamentsvalet använder man sig nämligen av en karta  föreställande Europa vid tiden runt 1938/39. På intet sätt behandlar artikeln tiden för andra världskrigets utbrott, utan som som rubriken antyder den främlingsfientliga EU-gruppen ”Identitet, Tradition, Suveränitet” (ITS).

Har det gått förbi Nationaldemokraterna att Jugoslavien som stat inte existerar längre? (Partiet brukar ju just betona Jugoslaviens sönderfall som ett misslyckat mångkulturellt experiment) Att Polens gränser flyttas fram västerut på Tyskland bekostnad? Att Moldavien, Ukraina och Vitryssland har gått från att vara  en del av Sovjetunionen till att vara självständiga stater?  Eller att Sovjetunionen har kollapsat?

Än mer pinsammare blir det när det står klart att det är Vávra Suk som står bakom artikeln. Pinsamt då Suk är från Tjeckien och då detta  land på kartan är inlämnat i Deutsches Reich. Skall vi tolka det som om Suk gärna ser Tjeckiens införlivande i Tyskland i efterdyningarna av den inrikespolitiska krisen i Tjeckien? För att se en print screen av Nationaldemokraternas valsida för Europaparlamentsvalet tryck på bilden här ovan. Kanske kan den nätbaserade ND-aktivisten Jimmy Windeskog dra igång en geografiutbildning för nationaldemokraterna?

Andra skriver intressant om: , , , , , , ,

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.