Jan Björklund vill se en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör

Till min glädje läser jag i dagens Helsingborgs Dagblad (HD) att Folkpartiets partiledare Jan Björklund ställer sig positiv till en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. Enligt HD vill Björklund se tunnelns förverkligande ”i mitten av 2020-talet” och att det kan bli ett vallöfte ”från folkpartiets sida” om man får med sig landsmötet i november. Samtidigt skriver partiet i sitt pressmeddelande att ”en tunnel mellan Sverige och Danmark bör naturligtvis byggas för både bil- och tågtrafik.”

Och det är väl här det finns lite olika åsikter. Partier som Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill inte ha en tunnel för motortrafik. Hur mitt eget parti ställer sig i frågan vet jag inte. Noterar dock att de två ledande borgerliga partierna här i staden inte får frågan från HD om en tunnel för motortrafik. Samtidigt är det viktigt att inte låsa sig allt för tidigt kring det ena eller det andra. Det viktiga är att det finns en viljeinriktning för en tunnel. Utformningen kan man sedan beröra genom riksdagsdebatter och remissyttrande.

Andra bloggare om tunneln: HD:s ledarblogg, Per Altenberg (fp), Mats Sander (m), Christer Sörliden (fp)
Gammalmedia om tunneln:
HD, Sydsvenskan I, Sydsvenskan II, DN

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.