På besök på SAP-kongressen

Så fick jag äntligen chansen att åka ner till Socialdemokraternas kongress i Malmö. Det var LO:s seminarium om Valet och bloggar och ABF:s seminarium för hur man ska bemöta främlingsfientliga partier som främst lockade ner mig. Men även chansen att få träffa folk, följa debatten sporadiskt och de organisationer som ställde ut och informerade om sin verksamhet.

Den första jag träffade var partikamraten Anders Ekman som driver den  (ur ett filosofiskt och ideologiskt perspektiv)otroligt intressanta bloggen samhällsfilosofiska tankar. Han arbetade med att checka in gäster och andra, och ge dem en namnbricka. (Tur att han kände igen mig via Internet så jag slapp åka hem till Helsingborg och skaffa legitimation 😀 )

Sedan bar det iväg mot LO-montern med seminariumet om Valet och bloggar med bloggaren Chadie som föreläsare. Där träffade jag den mest kända 😉 sosse-bloggaren, nämligen Jonas Morian. (Som jag småpratade lite med innan seminariet startade och som berättade vad Socialdemokratiska pressföreningen är för organisation) Seminarium var intressant och tankeväckande som pekade på vikten av vänsterbloggar. (Danne Nordling-exemplet var bra) Blev dock lite överraskattad när min egen blogg kom upp som exempel tillsammans med Morians blogg och Marta Axners blogg.

Resten av dagen besökte jag de olika organisationernas ”bokbord” och snackade med folk så som Anders Ekman, Tony Johansson, Kent Härdstedt, Bengt Silfverstrand… Blev också en kort debatt med Villaägarnas riksförbund om min insändare i Helsingborgs Dagblad angående fastighetskatten. Sedan fick jag ju som sagt se alla toppföreträdare för partiet, facken, media osv.

SVT om Kongressen idag:
————————-
Persson sitter kvar som s-ledare
S ändrar sig om tandvårdsreform

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *