Uteslut Jansson också

Berg var inte den enda ”Sverigedemokraten” som jag hittade i Nordiska Förlagets register, utan också den nyligen utkastade Reine Wikström. Wikströms beställning är på hela 7 724 kronor och innehåller bl.a. följande böcker/skrifter: ”En tom säck kan inte stå” av Lars Adelskog, ”Folkresningen i Tyskland” av Per Engdahl, ”Horst Wessel” av Hanns Heinz Ewers, ”Förintelseindustrin” av Norman G Finkelstein, ”Den judiska rasismen” av David Duke och en del böcker/skrifter om diverse svenska kungar och germansk historia/kultur. En Valkyriaaffisch lär också hänga i Wikströms rum. Allt är beställt den 27 juli 2004.

Reine Wikström har tidigare varit med i det nazistiska och antisemitiska partiet Nordiska Rikspartiet under 80-talet där han t.ex. hade hand om partiets postbox i Mölndal. Han blev senare pressekreterare och ledamot i den första Sverigedemokratiska styrelsen som Anders Klarström bildade. Liksom Wikström hade Klarström också ett förflutet i Nordiska rikspartiet där han, tillsammans med andra medlemmar, gjorde sig skyldiga till en rad olika brott så som vandalisering av lokaler kopplade till vänstern och hot mot ett flertal personer, bl.a. Hagge Geigert: (Något som han också erkände i förhören)

”Du ska passa dig jävligt noga. Du kommer inte att leva så många dagar till […] vi ska bränna dig, ditt jävla judesvin.. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig, Hagge! Vi vet att du heter Harry Johansson och var du bor också. Vi ska komma och döda dig.” [1]

Nog om det, SD:s historia känner väl de flesta till som läser denna bloggen. Reine Wikström gick sedan över till det ”kryptonazistiska” partiet Nationaldemokraterna 2001 och var med i dess styrelse. Han uteslöts senare av dessa och hoppade då tillbaka till Sverigedemokraterna där han valdes till valberedare i Göteborgsdistriktet (8 oktober 2004) – där ordförande Mikael Jansson och partistyrelseledamöterna Eva Nyman och Torbjörn Kastell närvarande – och senare till ny ordförande i SD Mölndal den 27 januari i år.

När han konfronterades med sitt medlemskap i NRP så sa han att ”NRP var faktiskt inte så jätterasistiskt, inte alls så extremt som många tror” till tidningen Mölndals-posten. Något som landets ledande forskare i nazism, Heléne Lööw, kommenterade som ”Mycket anmärkningsvärt” och pekade på att ”NRP har under hela sin existens varit ett nationalsocialistiskt parti, byggt på en rasideologisk och antisemitisk bas”.

Detta är denna person som Windeskog och Sverigedemokraternas tidigare ordförande Mikael Janssons umgås med…. Kanske är dags att utesluta Jansson samtidigt med Windeskog? Jansson har också försvarat Per Emanuelsson efter denna uteslutits. Samma Per Emanuelsson som tillsammans med Lars Emanuelsson skrev ett brev till Bergsjöborna där de två skrev att ”det hela är mycket enkelt. Om Du är motståndare till det mångkulturella samhället och EU är Du med oss – är Du inte det så är Du mot oss (d.v.s. en Quissling). […] . Om undersökningen visar att Bergsjön säger nej till mångkulturen kommer SD att verka för att Bergsjön delas upp i en mångkulturell del och en homogen del, i väntan på assimilering eller repatriering av de främmande. […] Vi ska använda partistödspengarna till att hjälpa fattiga svenskar och broderfolk att flytta från invandrartäta områden i Göteborg, allt för att motverka integrationen.”

Jansson försvarade brevet med att han såg han att det var ”ett avsteg från partiprogrammet eller principprogrammet till viss mån. Men jag tycker inte att det var så enormt allvarligt som jag ser på det. […] Jag tyckte detta var ett mindre avsteg. Jag tycker det är ganska lätt att försvara brevet i alla fall.” [2]

Sedan har Jansson – som gick med i Sverigedemokraterna 93 mitt under Klarströms tid som ordförande – pläderat för att Sverige inte skulle gå med i EU av rasmässiga skäl under sin tid i Centerpartiet i tidningen Politiskt Tidskrift 1991:

”En del kulturella skillnader emellan torde ha rasmässig grund. Detta borde kunna sägas nu, när de flesta t o m erkänner själsliga skillnader mellan man och kvinna existerar.” [3]

Fotnoter:
[1] Boken ”Extremhögern” av Anna-Lena Lodenius och Stieg Larsson / Utskrift av telefonsamtal till Hagge Geigert, Förundersökningsprotokoll, Göteborgs PD, Dnr K 12585/84, bilaga 3, sid 1.
[2] Expo.se, ”Strid om partiledarposten i SD”, 050104.
[3] Boken ”Sverigedemokraterna – Den nationella rörelsen” av Stieg Larsson och Mikael Ekman, sid 163 / Mikael Jansson, Politisk tidskrift, nr 6 – 1991.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.