Ny åderlåtning av Sverigedemokraterna på gång?

 

I en kommentar till den numera f.d. Sverigedemokraten Windeskog och dennes blogginlägg ”Söder&CO” skriver vännen Weine Berg att ”ND inte är ett alternativ om man vill rädda Sverige dessvärre”. ”Dessvärre” skall väl tolkas som att partiet enligt Berg inte ses som rumsrent  – vilket fenomen inom ND som Berg inte anser som rumsrent vet vi inte, kanske Nantionaldemokraterna:s kopplingar till nazister som är dokumenterat av SÄPO? – men voro så fallet att partiet hade varit rumsrent så skulle Berg, med stor sannolikhet, lämna det allt mer ”liberaliserade” SD och gå över till Nationaldemokraterna.

Och det är något som också bekräftas i och med Bergs nästa mening där han skriver att om ND ”hade ansetts som ett alternativ hade massvis med SD:are redan strömmat över till dem på grund av missnöjet med partiledningen i SD”. Windeskog replikerar med att säga att han inte är ”riktigt lika säker, tänk om det faktiskt är så att det finns människor utanför SD som är bättre än SD att företräda SDs politik”, vilket ska tolkas som att Windeskogs flört med Nationaldemokraterna skall tas på stort allvar.

Windeskog har som tidigare nämnts på bloggen sagt till Sydsvenskan att han ska träffa Nationaldemokraternas partiorganisatör Marc Abramsson, något som också bekräftas av, den tillsynes nästan helt Internetbaserade tidningen, Nationell Idag. [2] Om Bergs uttalande, om att ND inte är ett alternativ för Sverigedemokrater, kommer hålla får tidens tand visa. Dock har redan en person lämnat Sverigedemokraterna enligt ett pressmeddelande från Nationaldemokraterna och detta en dag efter det att Sverigedemokraterna uteslutit Windeskog.

Det är Sverigedemokratisk Ungdoms (SDU) vice ordförande för östdistriktet Kristoffer Stenqvist som har bestämt sig för att lämna partiet, skälet anges vara att ”Sverigedemokraterna har tappat sina nationalistiska värderingar i princip helt och hållet” [2] och att Sverigedemokraterna, enligt Stenqvist, ”inte längre” är ”nationalistiskt.” [3] Tongångarna på SDU forum har inte heller varit de bästa, och ett flertal användare ha där kritiserat ”Söder&CO”. Trots att Åkesson är högsta chef så ses Söder som den främste företrädaren för förnyarna. (Och har av EXPO setts som tänkbar efterträddare til Jansson i publikationen ”Sverigedemokraterna – Den nationella rörelsen”)

Pressmeddelandet avslutas med en dold uppmaning att missnöjda Sverigedemokrater (Kanske Joakim Larsson?) skall kontakta partiet för att eventuellt gå över till Nationaldemokraterna. Är det en ny åderlåtning av Sverigedemokraterna som är på gång?

[1] Nationell Idag, Sverigedemokraternas Jimmy Windeskog utesluten, 051113
[2] Nationaldemokraternas hemsida, SDU Östs vice ordförande går över till Nationaldemokratisk ungdom, 051114.
[3] Nationaldemokraternas hemsida, SDU Östs vice ordförande går över till Nationaldemokratisk ungdom, 051114.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *