Sosseanställd: Ber om ursäkt

Det är med glädje jag läser på Aftonbladets hemsida att den tidigare opinionsanalytikern Mats Lindström har valt att sluta arbeta på Socialdemokraterna, det var det enda rätta, och ber om ursäkt. Att man gärna vill få motståndarens politiker analyserade mer förstår jag mycket väl, men att gå på en familj för det måste ses som oacceptabelt.

Däremot invänder jag mot Fredrik Reinfeldts påstående om SSU i Aktuellt där han försökte koppla samman SSU kampanjer med tillhörande bilder på han och hans fränder i ”alliansen” med de kampanjer som ungmoderaterna hade mot statsminister Olof Palme. Det finns en skillnad mellan SSU: s bild på Reinfeldt och de som ungmoderaterna hade om Olof Palme. Reinfeldt är ingen varulv på bilden, som Reinfeldt påstådde i aktuelltintervjun, utan en ulv, en ulv i fårakläder, alltså en symbolik och ett angrepp på hans politiska strategi. (Säga en sak, men stå för något annat)

Så var däremot inte fallet med ungmoderaternas kampanjer mot Palme där denna framställdes som en knäppskalle och där man hade meningar som ”jag äter hellre en burk daggmaskar än ser Olof Palme i tv”. (alltså rent oförskämda personangrepp)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.