Sverigedemokraterna försvarar främlingsfientliga uttalanden

I ena stunden så utesluter Sverigedemokraterna Jimmy Windeskog för dennas rasistiska argumentation kring Tony Wiklanders adopterade barn och i andra stunden går Sverigedemokraterna ut och försvarar en person som uttryckt sig på ett rasistiskt och främlingsfientligt sätt. Jag talar om Bo Nyléns uttalande i skattedemonstrationen i Stockholm i tisdags då han var styrelseledamot i Villaägarnas riksförbund.

Han skulle där ha argumenterat emot att invandrare skulle få bo i Sverige därför att ”afrikaner är afrikaner och i Sverige bor européer”. [1] På Jonas Lindberg, vice ordförande i Ung Vänster, fråga om han ”menar att vi inte ska blanda vita och svarta?” [2] så svarar Nylén ”Nej, vi ska inte blanda kulturer”. [3] Han finner det också oroande att invandrare får plats som nämndemän och sitter och ”dömer svenska vita människor”. [4] Man skulle kunna fråga sig om inte Nylén snarare hör hemma i Nationaldemokraterna, än i Villaägarnas riksförbund, då denna uppenbart anammar det etnopluralitiska synsättet.

Vad gör Sverigedemokraterna? Jo, man går ut i ett pressmeddelande där Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson anser att Nyléns åsikter är ”fullt legitima” [5] och att Nylén är ”varmt välkommen som medlem hos” [6] Sverigedemokraterna.

[1] SVD.se, ”Styrelsemedlem i Villaägarna öppet, 060824.
[2] SVD.se, ”Styrelsemedlem i Villaägarna öppet, 060824.
[3] SVD.se, ”Styrelsemedlem i Villaägarna öppet, 060824.
[4] Bandinspelningen från demonstrationen, 060822.
[5] Sverigedemokratiskt pressmeddelande, ”Häxjakten på invandringskritiker måste upphöra”, 060824.
[6] Sverigedemokratiskt pressmeddelande, ”Häxjakten på invandringskritiker måste upphöra”, 060824.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.