Ingen valdebatt för Sverigedemokraterna


© Martin Tunström. Något upprörda Sverigedemokrater.

Det blev ingen valdebatt för Sverigedemokraternas del i Helsingborg. På Sverigedemokraternas hemsida hade man igår annonserat om att Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna skulle debattera på Stortorget i Helsingborg klockan 10:30 idag. De två debattörerna skulle vara Rolf Tufvesson, kristdemokraternas distriktsordförande i Malmöhus, och Tony Wiklander, suppleant i Sverigedemokraternas styrelse. Självklart uppmärksammade jag arbetarkommunen på detta. Jan Andersson, europaparlamentariker, som hörde detta reagerade eftersom Socialdemokraterna hade taltid mellan 10 och 12 på Stortorget.

Därför meddelade Jan Anderson Kristdemokraterna att vi inte kunde acceptera att de debatterade med det främlingsfientliga partiet på vår tid. Däremot fick Kristdemokraterna tala om sin politik eller debattera med oss Socialdemokrater. Då Mats Odell, kristdemokraternas 2:e vice ordförande, var på besök valde man att en debatt skulle tas mellan Jan Andersson och Mats Odell. I stället för en debatt där Sverigedemokraterna skulle få ventilera sina främlingsfientliga påståenden så fick Helsingborgarna en saklig debatt om Sverige och dess framtid beroende på vilka som skulle få regera landet efter den 17 september.


© Martin Tunström. Mats Odell (kd) och Jan Andersson (s).

Självklart blev Tony Wiklander och Sverigedemokraternas aktivister missnöjda med detta, men valde likväl att dela ut Sverigedemokratisk propaganda på Kullagågatan. Detta kontrade jag och aktivister från ung vänster med att dela ut flygblad som belysta vilket parti Sverigedemokraterna i Helsingborg är. Ung vänster valde också att ta med sina kartonger där folk kunde slänga den propaganda som Sverigedemokraterna delade ut.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.