Malthusiansk tvekamp

Erik Almquist, vice ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom [1] och kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Lund [2], menar i ett blogginlägg [3] på sin blogg, mot bloggaren och miljöpartisten Anders Wallner, att utredningen ”Är rättvisan rättvis? Tio perspektiv på diskriminering av etniska och religiösa minoriteter inom rättssystemet” (SOU 2006:30) av David Shannon, Fil. Dr., forskare, Jerzy Sarnecki, Professor i allmän kriminologi, Tove Pettersson, Fil dr. i kriminologi, Anders Pedersson, Fil mag, Torun Lindholm, Docent i psykologi, Claes Lernestedt, Jur dr., universitetslektor i straffrätt, Johan Kardell, socionom, fil. Kand, Helena du Rées, Jur dr, Christian Diesen, Professor i processrätt och Sylvia Bergvall, Universitetsadjunkt i psykologi, från statens offentliga utredningar inte håller som bevisbörda för att invandrare döms till hårdare straff för likvärdiga brott.

Presenterar han någon form av vetenskapligt uppbyggt välformulerad kritik gentemot utredningen? Inte alls, utan svamlar på om något ordval som en av utredarna, Jerzy Sarnecki, fällt kring ungdomsgängen i Södertälje som var involverade i en skottlossning mot polisstationen där. En annan person i utredningen, Christian Diesen, viftar han bort för dennas personliga åsikt. Bättre kan du Almquist!

I övrigt kan vi konstatera att inte heller Almquist och hans parti representerar folket, det är bara att studera det senaste valets valutgång. Almquist imponerar föga. Dock är det inte så förvånande i och med Almquist tillhör det antiintellektuella partiet Sverigedemokraterna.

[1] Sverigedemokratisk ungdoms hemsida.
[2] Valmyndigheten, Lunds kommun.
[3] Erik Almqvists blogg, ”Marxistiskt mothugg”, 061129.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *