Avgifter vid boklån

På sin blogg ondgör sig moderaten Therese Boström, MUF Helsingborgs press- och mediansvarig, över att Helsingborgs skatter går till att finansiera delar av Helsingborg kulturverksamhet. Hon pekar bl.a. ut Helsingborgs stadsbibliotek som en av de institutioner som får ekonomisk stöd, 61 kronor per besök skulle det kosta Helsingborgs skattebetalare.

”Ett besök på Stadsbiblioteket kostar skattebetalarna 61 kronor.”

Då är frågan om vi skall ta inträdesbiljett/utlångsavgift vid besök av stadsbiblioteket i Helsingborg om nu – för det är den andemeningen jag tycker mig utläsa i Therese Boströms blogginlägg – vi skall öka självfinansieringsgraden på kulturens område? Har Therese Boström, ledamot i Kulturnämnden, och Moderaterna i Helsingborg som plan att införa utlåningsavgift vid Stadsbiblioteket i Helsingborg? Med tanke på pratet från Moderaterna om att ta bort lagen som förbjöd biblioteken att ta ut avgifter är det nog en angelägen fråga. Helsingborgarna vill nog ha svar på den frågan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *