Årets Helsingborgsfestival

 

  Martin Tunström ©. Jytte Guteland och Magnus Manhammar. 

Årets Helsingborgsfestival blev lite annorlunda för oss i SSU Helsingborg i den bemärkelsen att vi detta år inte hade något tält. Vi valde istället att satsa på att stå vid Socialdemokraternas tält och där förmedla information genom samtal med medborgare och genom broschyrer.

Egentligen hade vi tänkt oss att ta fram kampanjtröjor och dela ut information. Men pga. dålig planering blev inte så fallet. Men det innebar att jag i alla fick uppleva festivalen lite mer ur ett besökare perspektiv, vilket kändes skönt. Med mig hade jag min kamera för att ta lite bilder, och fotografier blev det också. Men då på mina medkamrater och inte på själva festivalen.

Bilder tog jag bl.a. på Jytte Guteland och Magnus Manhammar som var på besök på festivalens först dag. Guteland var på besök för att samtala med oss Helsingborgare. Där fick jag reda på, förutom vad hon konkret ville göra i egenskap av ordförande, att hennes (efter)namn är taget och att hon inte är norska. Vilket kan kännas trist då man då inte kan reta henne med lite Norgehistorier.

 

 Martin Tunström ©. Riksdagsledamoten Kent Härstedt. 

Bild blev det också på en av Helsingborgs riksdagsledamöter, Kent Härstedt. Kent var i stan för att tillsammans med vår andra riksdagsledamot, Ann Arleklo, kampanja med lokala partiet.

I övrigt var det mesta sig likt. (Dvs. stundtals tråkigt väder) Nytt för i år var dock att Socialnämnden delade ut gratis vatten på festivalområdet under kampanjen ”Varannan vatten”, dvs. att festivalbesökarna skulle dricka vatten mellan ett glas öl eller vin. Vilket enligt min mening är en bra idé och något jag också fick ventilera genom den utvärderingsblankett om kampanjen som Socialnämndens vice ordförande Håkan Håkansson (s) fick mig att fylla i.

Andra skriver intressant om: , , , , , ,

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.