Då är man medlem av Miljövänner för kärnkraft

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett blogginlägg här på bloggen, och vad vore inte bättre än att bryta tystnaden på bloggen med att berätta att man erhållit bevis på att man är medlem i Miljövänner för kärnkraft. I fredags fick jag nämligen ett välkomsbrev med mitt medlemsnummer från föreningen. Man skickade även med två väldigt intressanta skrifter som berör debatten kring kärnkraften. Den ena heter “Kärnkraft ur olika perspektiv – Ett debattunderlag från Miljövänner för Kärnkraft” (Pedersen Dambo m.fl.) och den andra, som kommer Analysgruppen vid KSU, som heter “Kärnspöken – Om energi, rädsla och myter” (Hagwall).

Än så länge har jag bara kollat igenom den sistnämnda skriften, men där berör man en hel del argument som framförs av kärnkraftsmotståndarna. Man tar även upp människors rädsla för “strålning” och pekar på att människor t.ex. känner mer oro (enligt en Temo-undersökning från det numera nerlagda Strålskyddsinstitutet) för stålning från mobiltelefoner, solstrålning, datorer, magnet-/ekfält vid kraftledningar och mobilmaster/basstationer än från ett kärnkraftverk. Man noterar även att radon kommer efter kärnkraftverk i rädsla för strålning efter olika ”källor”, samtidigt som det är så  att radon från inomhus är en av två största riksorsakerna för cancer från strålning.

Ett tips från mig är därför att man som anhängare av den fredliga kärnkraften går med i Miljövänner för Kärnkraft. Deras hemsida hittar du på www.mfk.nu. Miljövänner för kärnkraft finns också på Facebook och för att komma dit så skall du trycka här.

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , ,

6 comments

 1. Tack, nu känner man sig som en rättrogen kärnkraftsförespråkare. Vad voro livet som kärnkraftsförespråkare utan Mfk? 😀

  Michael,

  Ja, den grafiken har jag använt i omgångar som avatar på Messenger, får väl börja igen, med risk att folk där tröttnar på mig. 🙂

 2. Hej Martin,
  Kul att se MFK dyka upp i Google Alert som hittat din blogg med den välbekanta rubriken. Det var jag som skickade välkomstbrevet. Kul att du gillar vårt budskap. På hemsidan finns flera artiklar och länkar till massor med argument.
  Jag gillar din bild över den vackra stad där jag är född och uppväxt. Man nästan ser huset där jag växte upp, ungefär mitt emellan Terrasstrapporna och Rådhuset. Vi hade fin utsikt åt båda hållen. Blir nästan nostalgisk.
  Ha de gôtt
  hälsar Lars

 3. Exakt vad ska vi all kärnkraftsel till? Kolla gärna Energimyndighetens elstatistik för 2008 och läs om planerade statsningar på förnybar el som vindkraft innan du svarar…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.