Björn Söders (sd) påståenden

Igår blev det något av min debut i fullmäktige. Förvisso har jag som ersättare fått möjlighet att gå in och ersätta en ordinarie fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna. Men den här gången var jag för första gången uppe i talarstolen. Anförandet var väl inte så särskilt imponerande i och med jag i huvudsak tackade kommunstyrelsen för svaret på den av mig inlämnade motionen. Men likväl kändes det nervöst att gå upp i en talarstol när man hade 64 stycken fullmäktigeledamöter framför sig, och där en en del av dem har lång politisk gärning. (Dessutom sändes det hela i lokalradion)

Föredragningspunkten där jag gick upp berörde dessutom min första inlämnade motion. En motion som för övrigt belystes idag i Helsingborgs Dagblad både i papperstidningen och webbtidningen. Förhoppningen är att fler motioner skall lämnas in från min sida så att man visar att man menar allvar med sitt deltagande i det politiska arbetet i fullmäktige och att man som representant för de socialdemokratiska väljarna gör sin röst hörd.

När det kommer till själva debatten på dagordningspunkten så gick b.la. Sverigedemokraternas Björn Söder upp i talarstolen. Han påpekade att sverigedemokraterna lämnat in en motion med samma intention som min. Problemet med det påståendet är många, något som jag berör i insändaren här nedan, som jag skickat in till Helsingborgs Dagblad. I sammanhanget kan nämnas att jag för något år sedan berörde Sverigedemokraternas motion, ni kan läsa det blogginlägget här.

Insändare:

Vid fullmäktiges senaste sammanträde var det en något irriterad Björn Söder som gick upp i talarstolen på den dagordningspunkt som berörde min motion. Motionen behandlade webbtv och till förslag om beslut föreslogs fullmäktige uppdra kommunstyrelsens förvaltning att beräkna kostnaden för att införa webbtv. Söder menade att Sverigedemokraterna (sd)  redan 2007 lämnat in en motion som berörde detta, och påpekade att vi Socialdemokrater yrkat avslag när den kom upp till behandling i fullmäktige.

Men faktum är att Sverigedemokraternas motion var betydligt mer omfattande än ett förslag om att sända webbtv. Faktum är att frågan om webbtv endast kort berördes i motionen, och då i förbigående i brödtexten. Det fanns inte heller något förslag till beslut om att göra en kostnadsberäkning för införande av webbtv i Sd:s motion. Det finns för oss Socialdemokrater ingen anledning att yrka bifall till en hel motion som berör en rad andra frågor därför det i motionen endast med några få ord nämns möjligheten att sända webbtv från kommunfullmäktige. Vi Socialdemokrater i fullmäktige arbetar inte så.

Martin Tunström (s)
Helsingborg

Andra skriver intressant om: , , , , , , , , , , ,

9 comments

 1. Det där bordellinlägget var inget seriöst, bilden var tagen från en semesterresa med hennes vänner. Hon var inte på någon bordell

 2. haha men låt mig skriva mina inlägg på mitt sätt, med min å mina vänners humör, det är inget du förstår dig på. Och vad vet du om det var en semesterresa med henne vänner eller inte? Dom var inte ens i thailand, dom var i göteborg. Sluta överdramatisera

 3. Haha, nu förstår jag. Trodde du kommenterade hemsidan jag länkande i min kommentar på din blogg. Klart du vet bäst om dina vänner. Hörde, av en polare, att du är med i SSU! Hur går det? Själv är jag aktiv i SSU Helsingborg.

 4. Då jag inte får skiva på Tommys sida så svarar jag dig här istället. Tycker du skall be Tommy plocka fram den debatten om adoptioner jag å han hade på SD-Ks debattsida från tidiga 2002. Innan du läst de inläggen vill jag påstå att du inte har en aning om hur jag resonerat i frågan.

 5. Hmm..Skriver man insändare nere hos dig så fort SD har en poäng? Blir ni rädda för att folk som lyssnade via radion skulle ta Björn Söders sida måntro? Du vet, i fullmäktige så går det till så att alla har rätt att komma med sin åsikt och föra sitt partis talan. Speciellt när sånt här sker.. Man kan inte springa till pressen med insändare var gång man blivit lite klämd på tån.

 6. Milla,

  Var i ligger Söders poäng? Berätta det för mig. Sedan behöver du inte påpeka att Sverigedemokraterna har rätt att gå upp i talarstolen att tycka till, det är jag väl medveten om. Men det verkar som om du har problem med att jag utövar min rätt att skicka in insändare eftersom du lite raljant skriver ”Skriver man insändare nere hos dig så fort SD har en poäng?” och ”Man kan inte springa till pressen med insändare var gång man blivit lite klämd på tån.” Trams.

 7. Du får skriva hur många insändare du vill. Men jag tror inte att du själv kanske ser hur just denna ter sig i en läsares ögon? Man uppfattar den som om att Björn Söder retade upp dig och du kände att han på nåt sätt ”vann” debatten och då måste du få sista ordet så att ingen annan kan tro att Björn hade rätt i frågan..då skriver du en insändare om något som redan behandlats i fullmäktige och även sänts via webbradion. Kan iofs förstå dig för du var nog bra nervig om det var första gången för dig. Och sen ska du få ett tips av mig, om man är en seriös politiker då avfärdar man aldrig en meningsmotståndare med barnsligheter som ”trams” när man inte kan argumentera för sin sak. Prova ska du se så lyckas nog du också 🙂

 8. Vann? Ingalunda, som du ser i min insändare så hade han inte rätt för fem ören. Eftersom jag inte hade Sverigedemokraternas motion vid debatten kunde jag omöjligen ta ställning till huruvida det Söder påstådd var sant. Efter det att jag studerat den motion som Söder refererat i debatten till kunde jag ta ställning till Söders uttalande och tillrättavisa Söder.

  Däremot verkar det som om du sitter och retar upp dig över att jag skickar in insändare där jag korrigerar Söder eftersom du initierade debatten med “Skriver man insändare nere hos dig så fort SD har en poäng?” och “Man kan inte springa till pressen med insändare var gång man blivit lite klämd på tån.”

  Det är trams. Så tala inte om barnsligheter när du själv tillgrep det. I övrigt om du är införstådd kring argumentationsanalys så ser du de facto att det finns argument i den av mig författade kommentaren.

  I övrigt är även insändarsidorna en del av den offentliga och politiska debatten. Och jag ser det som en oerhörd styrka utifall frågor som behandlats i Kf lyfts på de populära insändarsidorna i Helsingborgs Dagblad (Hd). För poängen med just min motion kring webbtv är att en försvinnande lite del av Helsingborgs stad går till fullmäktige och lyssnar på den på radion. Fler läser insändarsidorna i Hd.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.