Helsingborgskampanjen – den nazistiska sekten

img_82483

På hemsidan för den nazistiska grupperingen Helsingborgskampanjen (HBGK) kan man i en artikel under rubriken ”Nationaldagen” läsa att Helsingborgskampanjen under valdagen ”gick runt i våra respektive vallokaler och delade ut Nationaldemokraternas valsedlar. Helsingborgskampanjens aktivister såg även till att göra sin plikt och lämna en röst.”

Med tanke på att Nationaldemokraterna (ND) fick 30 röster i Helsingborg, dvs. mindre än föregående Europaparlamentsvalet, enligt Valmyndigheten så kan man väl dra slutsatsen att Helsingborgskampanjen i allt väsentligt är en liten sekt. Men det är ju egentligen ingen nyhet, det visste vi sedan tidigare. Bifogar en bild från det av Fria nationalister Skåne (FNS) arrangerade torgmötet på första maj från i år. Förmodligen deltog en och annan ”nationell” aktivist från Helsingborgskampanjen också.

Andra skriver intressant om: , , , , , ,

2 comments

  1. Helsingborgskampanjens hemsida finns inte längre och det ryktas på nazi-forumet Nordisk.nu att de har lagts ner helt.

  2. Noterade det också (att hemsidan inte fungerade). Enligt ett debattinlägg på nordisk.nu har verksamheten avvecklats. Således:

    Splittring (HBGK och FNS) –> Sekt (HBGK) —> Organisatorisk död (HBGK).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.