Dragan Klaric är en offentlig person enligt PO!

Bloggen finner det intressant att allas vår vän Dragan Klaric, sekreterare i sverigedemokraternas lokalavdelning i Helsingborg, inte meddelat Pressombudsmannens (PO) bedömning om huruvida han är att betraktas som en offentlig person. Kan det vara så att bedömningen inte föll i god jord?

Bakgrunden är att Klaric på sin blogg i början av maj månad skrev ett utförligt blogginlägg där han meddelade att han hade ”anmält Helsingborgs dagblad och medie världen till allmänhetens pressombudsman då jag anser att de brutit mot de pressetiska reglerna då de publicerade mitt namn i samband” med att Helsingborgs tingsrätt meddelade dom där Klaric ansågs ha förtalat en ung kommunist. Eftersom den demokratiska tidskriften Expo även  ”[…]gjort samma sak[…]” så kunde Klaric berätta att han även skulle  ”[…]anmäla dem[…]”.

Den 20 maj meddelande PO sin bedömning:

”Mot bakgrund av dina ledande uppdrag i ett politiskt parti är du från pressetiskt utgångspunkt att betraktas som en offentlig person och får således tåla en mer långtgående granskning av förhållanden som kan ha betydelse för din ställning.” och ”Mot bakgrund av att du innehar ledande uppdrag i ett politiskt parti samt att rapporteringen i sig hade allmänintresse kan jag inte finna att du orsakats någon oförsvarlig publicitetsskada. Ärendet avskrivs.” (Allmänhetens Pressombudsman, Dnr 157/10)

Den som vill ta del av PO:s bedömning ska trycka här.

Andra skriver intressant om: , , , , , , , ,

One comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *